Fiul lui Piedone vrea demisii după incendiul de la Balş. Ajuns deputat PSD, cere meritocraţie

Vlad Popescu Piedone
Vlad Popescu Piedone (B1 TV)

Deputatul PSD Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, a simţit nevoia ca, după noua tragedie care a lovit România - incendiul de la spitalul "Matei Balş" - să pună pe Facebook o lungă postare în care îi critică pe actorii conducători ai ţării că nu demisionează şi, mai mult, că îi trimit după gratii pe cei ce vor binele ţării.

Fiu al unui politician care nu doar că nu s-a retras definitiv din politică după Colectiv, ci a candidat la o primărie şi în campania electorală a avut cinismul de a împărţi electoratului mănuşi de bucătărie, cu mesajul "ai grijă să nu te arzi" îi acuză pe actualii conducători ai ţării că uită că există un Dumnezeu deasupra tuturor şi nu îşi asumă vina pentru incendiul de la Balş.

Merită însă menţionat că Institutul "Matei Balş" a fost condus ani de zile de Streinu Cercel, personaj acuzat că a incheiat contracte dubioase şi care acum este coleg de partid cu Popescu. Mai exact, Streinu Cercel e senator PSD. Desigur, în postare nu se cere demisia acestuia.

„Ce se întâmplă cu sistemul de sănătate românesc este un dezastru. Observ că de fiecare dată, la fiecare tragedie, se încearcă să se arunce vina pe unul sau pe altul, dar toţi politicienii ajunşi în funcţie uită datorită cui au ajuns acolo. Mă refer la oamenii simpli, care s-au dus şi i-au votat. Uită că există un Dumnezeu deasupra tuturor, în faţa căruia, mai devreme sau mai târziu vor răspunde toţi. Vedem aceiaşi politicieni care erau în funcţii şi în urmă cu ceva ani, care atunci voiau neapărat să găsească un vinovat şi care acum nu mai fac acest lucru. Nimeni nu îşi mai asumă, nimeni nu îşi mai dă demisia, toţi vor să rămână în funcţii. Nu e ciudat cum şi-au schimbat radical discursurile în situaţii identice sau chiar mai grave? Ce s-a întâmplat după incendiul din noiembrie 2020 de la Piatra Neamţ? Şi-a dat vreun primar demisia? Sau vreun prim-ministru? Sau cineva, oricine? Răspunsul îl ştiţi.", scrie Popescu pe Facebook.

Mai mult, fiul lui Piedone, politician condamnat în prima instanţă la ani grei de închisoare în dosarul Colectiv mai susţine că"cei care fac bine oamenilor, cetăţenilor, sunt daţi la o parte. Ori sunt scoşi din viaţa publică, ori ajung să fie arestaţi. Pentru că deranjează. Pentru că le încurcă interesele. Pentru că nu se mai pot desfăşura cum vor."

"Mă întreb cum actualii guvernanţi pot dormi liniştiţi, cum se simt când ajung la familiile lor ştiind că nu au luat nicio măsură, că au ales să calce peste oameni pentru a-şi păstra funcţiile şi influenţa?!

Toţi promit investiţii, mai ales în sistemul de sănătate. Dar când vine vorba să treacă la treabă nu se pot înţelege între ei. Nici măcar să se folosească de fonduri europene nerambursabile pentru construirea de spitale moderne nu sunt în stare. Sau poate sunt, dar nu vor!

Vreau să avem preşedinte, premier, miniştri, primari, prefecţi care iubesc românii cu adevărat. Care îşi iubesc patria şi luptă pentru binele ei! Vreau să avem oameni competenţi în spitale, medici profesionişti, dar pentru asta autorităţile trebuie să le ofere condiţii decente de muncă şi salarii pe măsură.

Este timpul să vă treziţi! Oamenii mor în spitale, mor cu zile, iar voi nu vă asumaţi nimic!", mai scrie fiul lui Piedone.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne