Fiica regelui spaniol a fost acuzată într-o anchetă privind corupţia

Demonstraţie în Spania la 7 ianuarie 2013
Demonstraţie în Spania la 7 ianuarie 2013 (DominiIque Faget / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
04.04.2013

Prinţesa Cristina a Spaniei, fiica regelui Juan Carlos, a fost acuzată miercuri că ar fi complice într-un caz de deturnare de fonduri împotriva soţului ei, în cea mai recentă anchetă la nivel înalt privind corupţia, care a înfuriat spaniolii care suferă de o recesiune severă, potrivit unui raport Reuters.

A fost prima dată când un membru al familiei regale a fost obiectul unor proceduri penale de când Juan Carlos a ieşit din exil în anii 1970 pentru a-şi revendica tronul, după încheierea dictaturii lui Francisco Franco.

Deziluzia faţă de cei bogaţi şi puternici a crescut în Spania, pe măsură ce şomajul a ajuns la 26 la sută, una dintre cele mai ridicate rate din Europa, precum şi pe măsură ce un număr tot mai mare de politicieni bine-cunoscuţi au fost investigaţi în cadrul anchetelor privind corupţia.

Decizia va aprofunda nemulţumirea publicului faţă de familia regală şi va spori dezbaterea dacă regele odată popular ar trebui să abdice în favoarea fiului său, prinţul moştenitor Felipe.

Regele Juan Carlos, în vârstă de 75 de ani, şi soţia sa, Regina Sofia, au încercat să se distanţeze de scandalul de corupţie. Prezenţa lui Urdangarin la evenimentele familiei regale a fost interzisă, iar fotografiile lui au fost scoase de pe site-ul oficial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor