UPDATE - Fica regelui Mihai, principesa Irina, arestată pentru organizarea de pariuri şi lupte de cocoşi. Reacţia Casei Regale

Regele Mihai si Regina Ana (princeradublog.ro)
Epoch Times România
15.08.2013

"Majestatea Sa Regele Mihai I a luat cunoştinţă cu profundă tristeţe despre evenimentele legate de Principesa Irina a României, fiica sa. Majestatea Sa şi întreaga Familie Regală speră că justiţia americană şi instanţele Statului Oregon vor soluţiona în cel mai just şi mai rapid mod cu putinţă acest caz", se arată vineri într-un comunicat remis de Biroul de Presă al Regelui Mihai I.

Regele îşi exprimă speranţa ca prezumţia de nevinovăţie să funcţioneze "aşa cum este legal şi moral, de la începutul şi până la sfârşitul acestui nefericit eveniment".

***

A treia fiică a regelui Mihai, principesa Irina şi soţul acesteia, John Wesley Walker, sunt acuzaţi că ar fi organizat pariuri şi lupte ilegale de cocoşi la ferma lor din statul american Oregon, raportează joi Oregonlive.com.

John Wesley Walker, alături de Irina Walker şi alte 16 persoane din Oregon şi Washington au fost arestaţi joi.

Soţii Walker sunt acuzaţi, împreună cu alte patru persoane, de organizarea de pariuri ilegale. Cei doi sunt de asemenea acuzaţi, alături de alte 12 persoane, de încălcarea legislaţiei privind protecţia animalelor prin organizarea a cel puţin 10 lupte ilegale de cocoşi, în perioada 1 aprilie 2012 -19 mai 2013.

"Luptele de cocoşi sunt ilegale, atât în conformitate cu legislaţia federală, cât şi cu legislaţiile tuturor celor 50 de state", a declarat procurorul statului Oregon, Amanda Marshall. "Nu este doar o practică barbară, dar luptele de cocoşi pun în pericol sănătatea şi siguranţa publică şi facilitează săvârşirea de alte fapte ilegale", a adăugat Amanda Marshall.

Conform acuzării, în lupte au participat zeci de cocoşi, echipaţi cu cuţite sau alte obiecte tăioase ataşate de picioare, care luptau până la moarte. Luptele erau supravegheate de un arbitru, concesionarii vindeau mâncare şi băutură iar cei care administrau acţiunea luau 10% din sumele care erau pariate.

Fiecare dintre capetele de acuzare prevede o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare şi o amendă de aproximativ 250.000 de dolari, iar în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, soţii Walker riscă să-şi piardă şi ferma din Irrigon, Oregon.

Principesă Irina a României, fostă Principesă de Hohenzollern, s-a născut pe 28 februarie 1953, la Lausanne, Elveţia. Este fiica regelui Mihai şi a Reginei Ana, fiind a cincea pe linia succesiunii la şefia Casei Regale române şi la tronul României. Principesa a locuit în cea mai mare parte a vieţii sale în SUA. Are doi copii, Mihai şi Angelica, care s-au născut 1985, respectiv 1986, din prima sa căsătorie cu John Kreuger. Principesa este căsătorită din anul 2007 cu John Wesley Walker şi locuieşte în statul Oregon.

John Walker, în vârstă de 67 de ani, a ocupat funcţia de sergent la poliţia din Myrtle Point, iar de la 1 august 1998 a lucrat pentru biroul şerifului din Coos County. Acesta a părăsit postul la 30 iunie 2003, iar în ultimii 10 ani nu se ştie cu exact ce activitate a desfăşurat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor