Familia Biden a găsit uşa încuiată la Casă Albă în ziua inaugurării

Familia Biden îndreptându-se către Casa Albă
Familia Biden îndreptându-se către Casa Albă (JIM WATSON / AFP via Getty Images)

În timp ce familia Biden a urcat treptele Casei Albe, miercuri, s-au oprit pentru a se îmbrăţişa şi a imortaliza momentul în fotografii.

Cu toate acestea, când au încercat să intre, au găsit uşile încuiate. Timp de aproximativ zece secunde, Joe Biden a putut fi văzut uitându-se nedumerit la uşă.

În cele din urmă, uşile s-au deschis, deşi nu este clar dacă de cealaltă parte a uşii se grăbise cineva să facă acest lucru.

„A existat o încălcare a protocolului atunci când uşile din faţă nu au fost ţinute deschise pentru Prima Familie, în momentul în care aceasta a ajuns la Porticul de Nord”, a declarat Lea Berman, care a fost secretar social la Casa Albă în timpul preşedintelui George W. Bush, potrivit New York Times.

Uşile Casei Albe sunt de obicei deschise de gărzi - puşcaşii marini, totuşi cel însărcinat cu întâmpinarea preşedintelui şi a familiei sale este uşierul şef.

Cu toate acestea, Timothy Harleth nu era acolo pentru a saluta familia Biden când a sosit, pentru că fusese concediat cu aproximativ cinci ore mai devreme.

Harleth, fostul manager al hotelului Trump Internaţional din Washington, a declarat că muta mobilier pentru noul "locatar" în ziua inaugurării, în momentul în care, la 11:30, a fost informat că a fost demis.

Asistenţii familiei Biden notificaseră anterior Casa Albă că noul ocupant al clădirii intenţiona să aducă pe altcineva care să ocupe funcţia.

Harleth a fost ales de Melania Trump în calitate de majordom al Casei Albe în 2017 „datorită calificărilor sale impresionante şi a abilităţilor de conducere”.

În prezent, nu este clar cine îl va înlocui pe Timothy Harleth.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe