Facebook: Peste 78 de mii de conturi asociate cu QAnon şi Antifa au fost închise

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Facebook a eliminat peste 78.000 de conturi atât pe Facebook, cât şi pe Instagram, susţinând că au postat "conţinut qanon" şi conţinut legat de „mişcări sociale militarizate” în ultimele şase luni.

„Continuăm să consolidăm aplicarea de reguli prin identificarea unor mişcări sociale militarizate suplimentare, a unor noi termeni asociaţi cu qanon şi a modului în care oamenii încearcă să eludeze monitorizarea, inclusiv concentrându-ne mai mult pe profilurile Facebook utilizate pentru a organiza şi promova aceste mişcări şi grupuri pe platforma noastră”, a spus Facebook într-o actualizare din 19 ianuarie.

Compania a adăugat că „aceste grupuri lucrează în mod constant pentru a evita aplicarea regulilor noastre şi vom continua să studiem modul în care acestea evoluează pentru a menţine oamenii în siguranţă”.

Facebook a adăugat că „începând cu 12 ianuarie 2021, am identificat până în prezent peste 890 de mişcări sociale militarizate şi, în total, am eliminat aproximativ 3.400 de pagini, 19.500 de grupuri, 120 de evenimente, 25.300 de profiluri Facebook şi 7500 de conturi Instagram. De asemenea, am eliminat aproximativ 3.300 de pagini, 10.500 de grupuri, 510 evenimente, 18.300 de profiluri Facebook şi 27.300 de conturi Instagram pentru încălcarea politicii noastre împotriva qanon".

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat săptămâna trecută pentru Fox Business că, în total, aproximativ 78.000 de conturi Facebook şi Instagram au fost şterse între august 2020 şi 12 ianuarie a.c.

Alte companii Big Tech precum Twitter şi Youtube de la Google au eliminat, de asemenea, zeci de mii de conturi legate de mişcare în ultimele săptămâni.

„Aceste conturi au fost implicate în schimbul de conţinut dăunător asociat mişcării qanon la scara largă şi au fost dedicate în primul rând propagării acestei teorii a conspiraţiei”, a declarat Twitter la 11 ianuarie, citând violenţele de la Capitoliul SUA din 6 ianuarie.

Campania de închidere a conturilor a început în ziua în care Twitter a anunţat că va suspenda definitiv contul preşedintelui Donald Trump. Cancelarul Germaniei Angela Merkel, preşedintele Mexicului Andrés Manuel Lopez Obrador, conservatorii şi grupurile pentru libertăţi civile, precum Fundaţia Electronic Frontier şi Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile au condamnat suspendarea contului lui Trump.

Mişcarea qanon urmăreşte evoluţiile transmise prin mesaje criptice postate pe panouri de imagine anonime. Una dintre teoriile vehiculate este că elitele globale fac parte dintr-un cerc pedofil satanic.

Personajele pro-Trump proeminente, inclusiv fostul consilier pentru securitate naţională Michael Flynn, care au îmbrăţişat unele dintre sloganurile qanon, şi avocatul lui Flynn, Sidney Powell - care a depus o serie de plângeri legate de alegerile din noiembrie 2020 pe care le consideră fraudate - au fost, de asemenea, eliminate de pe Twitter.

Săptămâna trecută, compania de socializare a suspendat mai multe conturi legate de mişcarea de stânga radicală Antifa - implicate în revoltele care au avut loc în Portland în ziua inaugurării lui Joe Biden.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură