Expertă trage semnalul de alarmă: "Dacă nu economisim brutal energie, rămânem în beznă!"

(photos.com)

Este timpul să lăsăm populismele şi oportunismele şi să spunem poporului pe-aia dreaptă: dacă nu economisim brutal energie, rămânem în beznă, avertizează Otilia Nuţu, expert în domeniul energiei în cadrul Expert Forum.

Otilia Nuţu atrage atenţia că România este interconectată cu Moldova şi Ucraina iar în momentele în care fluxurile spre Moldova şi Ucraina sunt mari, importăm masiv din Bulgaria şi chiar Serbia. Potrivit expertei, "toată această ficţiune că noi avem curentul nostru şi trăim cumva izolaţi de ce se întâmplă în jur trebuie să se încheie aici."

"Nu ne permitem curent ieftin.

Preţul trebuie să fie cel la care ori ne reducem consumul, ori poate creşte producţia, altminteri rămânem în beznă.

Trebuie să ajutăm Moldova că avem acolo un milion de cetăţeni români şi nu vrem nici instabilitate politică instrumentată de ruşi în altă ţară vecină.

Trebuie să ajutăm Ucraina că ei se luptă cu ruşii pentru noi toţi şi nu putem sta cu mâinile în sân când ruşii vor să-i lase în beznă şi frig. Dacă nu-i ajutăm în Ucraina, o să-i ajutăm la noi acasă într-o criză umanitară de proporţii", scrie experta pe Facebook.

În altă ordine de idei, Otilia Nuţu îşi exprimă îngijorarea faţă de politica pe care PSD o va adopta în legătură cu furnizarea de energie pentru R. Moldova.

"Populismele PSD pe energie sunt consecvente cu parteneriatul cu Ceban şi se cheamă a face jocul ruşilor, e irelevant dacă din prostie sau interes. Sunt realmente îngrijorată de ce jocuri va face PSD cu energia în Moldova la anul, odată cu "rotativa", când va controla probabil şi ANRE, şi Ministerul Energiei, şi premierul.

În Moldova, orice partid realmente proeuropean ar face bine să arate intern şi în afara ţarii solidaritate cu guvernul pe tema energiei. Chiar nu e momentul de exploatat electoral oportunist frustrările publicului privind energia, mai ales că guvernul de la Chişinău chiar a făcut, în linii mari, ce trebuia în ultimul an şi jumătate şi multe critici sunt total pe lângă. De luat aminte la ucraineni, unde politicienii din diversele partide au lăsat deoparte în faţa partenerilor străini lupta politică pe mize interne mărunte când vine vorba de chestiunile majore de supravieţuire ca ţară.", concluzionează specialista.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne