Europa League. Dan Petrescu (CFR Cluj) despre partida cu Celtic Glasgow: 'Dacă ne vom califica va fi un mic miracol'

Gruparea clujeană se pregăteşte de un nou duel puternic în Grupa E a competiţiei continentale. 'Alb-vişiniii' vor primi replica câştigătoarei grupei - Celtic Glasgow, pe teren propriu, joi, de la ora 19:55.
Antrenorul român Dan Petrescu.
Antrenorul român Dan Petrescu. (Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA/facebook)

Campioana României CFR Cluj va avea diseară un meci dificil în compania formaţiei scoţiene Celtic Glasgow pe Stadionul 'Dr. Constantin Rădulescu' din Cluj-Napoca, de la ora 19:55, în Grupa E a Europa League la fotbal.

Clujenii îşi vor juca şansele calificării în primăvara europeană cu câştigătoarea grupei. Astfel, în acest moment, ceferiştii mai au nevoie de un singur punct pentru a-şi asigura prezenţa în şaisprezecimile de finală, în timp ce contracandidata directă a grupării din Gruia la calificare - Lazio Roma, va avea un meci uşor împotriva ultimei clasate - Rennes. Pentru noi ar fi extraordinar de benefic o victorie a celei din urmă.

"E clar că e bine să ai 2 variante din 3 pentru a te califica, dar dacă jucăm la egal pierdem sigur. Pentru că putem să primim gol în minutul 95. Noi trebuie să intrăm pe teren să câştigăm. Ştim că Celtic a câştigat ultimele 12 meciuri oficiale. Deci sunt într-o formă fantastică. Trebuie să le punem probleme, dacă nu le punem ne va fi foarte greu. Sunt sigur că Celtic nu va fi mulţumită cu un egal.

Cunosc antrenorul şi mentalitatea lor, sunt sigur că ei vor dori mâine să câştige. Noi vrem să ne calificăm, nu ne mai interesează ce va fi... pentru că am ajuns aici şi ar fi păcat pentru jucători. Dacă ne vom califica va fi un mic miracol, pentru că Lazio e pe locul 3 în Italia, Rennes poate fi şi ea pe locul 3 în Franţa, iar despre Celtic nu mai zic nimic... Dacă vom încheia şi anul pe primul loc în Liga I atunci ar fi tot un mic miracol, pentru că a fost cea mai grea jumătate de sezon din cariera mea, cu cele mai multe meciuri", a declarat Dan Petrescu.

"Celtic poate să vină cu 3 echipe în campionatul românesc şi poate câştiga cu toate titlul aici. Asta e valoarea clubului Celtic. Ei pot câştiga titlul în România cu toate primele 3 echipe ale lor, aşa că e normal că ei sunt favoriţi. Celtic poate merge până la capăt, poate câştiga Europa League. La fel şi Lazio dacă se califică, pentru că amândouă sunt foarte bune. După părerea mea Celtic şi Lazio sunt echipe de Champions League. Indiferent ce se va spune, noi vom fi foarte trişti şi supăraţi dacă vom rata calificarea. Chiar dacă eu nu mă aşteptam să jucăm ultimul meci acasă cu calificarea pe masă. Chiar nu mă aşteptam, nici măcar 1%. Dar dacă vom rata calificarea mâine va fi una dintre cele mai triste momente din cariera mea de antrenor, asta e clar", a conchis fostul internaţional român.

În acest moment clasamentul grupei se prezintă astfel, Celtic ocupă primul loc, cu 13 puncte, urmată de CFR Cluj, 9 puncte, Lazio, 6 puncte, Rennes, 1 punct.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport