Este oficial: Plahotniuc a plecat din R. Moldova. Partidul său a dat un misterios comunicat nocturn

Vlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc (independent.md)

La scurt timp după ce a cedat puterea din R. Moldova şi s-a instalat Guvernul Maia Sandu, oligarhul Vladimir Plahotniuc a plecat "pentu câteva zile din ţară să-şi vadă familia". Asta spune un comunicat publicat pe site-ul partidului pe care îl patronează, PD, dar care - potrivit unimedia.info, nu a fost transmis pe e-mail-ul redacţiilor.

Serviciul de presă al formaţiunii face şi un "apel, pe această cale, să fie evitate speculaţiile şi informaţiile neverificate. Recent, cetăţenii au fost intoxicaţi cu o campanie de manipulare asemănătoare, când au fost publicate informaţii false despre starea sănătăţii sale".

Comunicatul a fost publicat la 1.30, la mai multe ore după ce a fost o adevărată aglomeraţie de chartere pe aeroportul din Chişinău, imediat după anunţul PD că se retrage de la Guvernare.

Serviciul de presă al formaţiunii nu menţionează şi locul unde a plecat Plahotniuc. Amintim că oficial liderul PD este divorţat. Are doi copii care de mai multă vreme locuiesc în Elveţia. Acolo unde liderul PD are mai multe proprietăţi, printre care o vilă luxoasă chiar pe malul lacului Geneva.

Reamintim că noul premier Maia Sandu a avertizat, după ce a preluat oficial puterea, că "acţiunile abuzive dictate de Plahotniuc, blocarea instituţiilor statului, şantajul şi ameninţările cetăţenilor, subordonarea câtorva şefi de instituţii care au dat indicaţii ilegale propriilor angajaţi, utilizarea structurilor paramilitare pentru a crea o stare de frică în societate, agresarea reprezentanţilor presei, nerecunoaşterea noului Guvern învestit şi emiterea unor hotărâri ilegale sunt acţiuni care nu vor rămâne nepedepsite".

"După ce ani întregi a terorizat toată ţara, Plahotniuc şi câţiva din anturajul lui au vrut să nimicească orice urmă de democraţie, ţinând în captivitate o ţară întreagă timp de 7 zile, inclusiv propriii membri de partid, pentru securitatea unui singur om, Plahotniuc. În foarte scurt timp, justiţia independentă va aplica sancţiunile corespunzătoare conform literei şi spiritului legii pentru cetăţeanul Plahotniuc şi cei care au încălcat prevederile legale, subordonându-i-se direct", a transmis Maia Sandu.