Eşec al propagandei ruse în România: 71,2% dintre cetăţeni consideră Rusia vinovată pentru războiul din Ucraina [INSCOP]

Diana Şoşoacă
Diana Şoşoacă

Aproximativ 71,2% dintre români consideră Rusia drept vinovată pentru războiul din Ucraina, 87,3% cred că liderii ruşi ar trebui să fie condamnaţi pentru crimele de război, iar 65% au o părere bună despre faptul că NATO şi SUA trimit mai multe trupe în România, relatează Agerpres, citând un nou sondaj realizat de INSCOP Research.

Potrivit sondajului, efectuat în perioada 16 - 21 mai, 71,2% dintre români menţionează Rusia drept vinovată pentru războiul din Ucraina, 10,4% - SUA, 4,5% - Ucraina, 3,9% - NATO şi 1,7% - UE, iar 8,3% nu ştiu sau nu răspund.

De asemenea, 87,3% dintre români sunt de acord cu afirmaţia că “liderii ruşi ar trebui să fie condamnaţi pentru crimele de război din Ucraina”, iar 7,7% îşi exprimă dezacordul.

Întrebaţi cine ar câştiga războiul din Ucraina, 50,3% dintre participanţii la studiu au considerat că Ucraina va ieşi învingătoare, în timp ce 26,1% apreciază că Rusia.

În ceea ce priveşte scenariul utilizării de arme nucleare de către Rusia în Ucraina pentru a câştiga războiului, 21,9% dintre români consideră că Moscova ar face acest pas, în timp ce 73,5% nu cred acest lucru.

Sondajul mai arată că 65% dintre români au o părere bună despre faptul că NATO şi SUA trimit mai multe trupe în România, 31,7% au o părere proastă, în scădere de la 35,4% în februarie.

Totodată, 22,7% dintre intervievaţi cred că Rusia va ocupa Republica Moldova, în timp ce 68,7% sunt de părere că nu se va ajunge în acel punct.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne