"E o colegă extrem de muncitoare" - Cum explică liderul senatorilor PNL racolarea pesedistei Roxana Paţurcă

Roxana Paţurcă
Roxana Paţurcă (aktual24.ro)

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a confirmat, pentru Epoch Times, faptul că Roxana Paţurcă, parlamentar PSD care, recent, îi acuza pe liberali că dau "tunuri" financiare la guvernare, s-a alăturat liberalilor, urmând să activeze în grupul PNL de la Senat.

Paţurcă este unul dintre cei patru pesedişti excluşi din partid după ce au absentat de la şedinţa privind moţiunea de cenzură, iar transferul ei în tabăra PNL pare a fi o răsplată pentru că a pus umărul la eşecul moţiunii PSD. Fenechiu susţine însă, într-un interviu pentru Epoch Times, că de fapt liberalii o doresc de doi ani în mijlocul lor şi că noua lui colegă este un senator "extrem de raţional şi de muncitor, care va fi util PNL".

Un alt argument invocat de Fenechiu în favoarea racolării Roxanei Paţurcă este faptul că... fosta social-democrată este căsătorită cu un primar PNL.

Redăm mai jos interviul:

Reporter: Domnule Fenechiu, aş vrea să vă întreb despre preluarea doamnei Roxana Paţurcă în PNL. Vreau să vă întreb cum armonizaţi transferul acesta cu declaraţiile preşedintelui Iohannis care afirma că dânsul condamnă traseismul etc.?

Fenechiu: Preşedintele Iohannis are dreptate, însă fiecare situaţie trebuie tratată de la caz la caz. Roxana Paţurcă este o colegă senator pe care noi am încercat să o aducem în PNL de vreo doi ani, fără o legătură cu evenimentele recente.

Reporter: Pentru ce încercaţi să o aduceţi? Ce o recomandă? Ce merite deosebite are dânsa?

Fenechiu: Păi sunt trei argumente, zic eu, importante. Primul argument important este faptul că este un senator extrem de raţional şi de muncitor, care ne-ar fi extrem de util atât în activitatea senatorială cât şi în activitatea politică. Lucrul numărul doi: are o relaţie foarte bună cu organizaţia PNL Călăraşi, şi atâta vreme cât organizaţia PNL Călăraşi o doreşte şi nu există o problemă legată de incompatibilităţi şi totul este în regulă. Iar lucrul numărul trei este că este căsătorită cu un primar liberal.

Reporter: Aşa căsătorită cu un primar, pe 13 august, dânsa acuza PNL-ul de tunuri. Acum trece în PNL. Întrebarea mea ar fi cum credeţi că o să primească electoratul PNL aceast fapt?

Fenechiu: Deci electoratul PNL din Călăraşi va primi bine această mutare. Organizaţia din Călăraşi ne-a asigurat că venirea Roxanei este binevenită şi este un plus pentru organizaţie. Pe de altă parte, vedeţi dumneavoastră, este foarte bine să fim extrem de moralişti, sunt de acord, şi e bine să avem principii. Dar trebuie să avem şi numărul de voturi necesar ca să putem proteja actele emise de Guvern – mă refer la ordonanţele de urgenţă – şi să putem asigura stabilitatea Guvernului în acest final de mandat în care PSD-ul, după cum aţi văzut, forţează debarcarea Guvernului. Deci, noi trebuie să îmbinăm în acest final de mandat atât zona de principii cât şi zona de eficienţă.

Iar întrucât Roxana Paţurcă este, repet, o persoană care este compatibilă cu organizaţia Călăraşi şi, întrucât există nu doar acordul formal ci şi dorinţa organizaţiei Călăraşi de a o aduce în rândurile noastre, cred că facem o chestiune care să întărească guvernarea liberală şi să ne ajute să ne aducem obiectivele de a putea implementa măsurile luate de Guvern şi de a putea rezista până când românii, în decembrie, vor stabili dacă trebuie să fim sancţionaţi că ne-am zbătut să facem lucruri bune sau trebuie să fim apreciaţi pentru lucrurile bune pe care le-am făcut, închizând ochii la aceste lucruri care sunt speculate de unii.

Reporter: Numele dânsei va fi şi pe listele PNL pentru alegerile parlamentare viitoare, sau e luată doar aşa, pe final de mandat?

Fenechiu: Nu cunosc detalii de viitor. Este o întrebare la care vă poate răspunde preşedintele organizaţiei Călăraşi, domnul Drăgulin, sau conducerea PNL central. Eu sunt doar liderul grupului parlamentar şi senator de Bacău. În legătură cu Bacăul sau cu grupul parlamentar vă pot răspunde la orice, în legătură cu listele viitoare nu pot să vă dau răspunsul pentru că, pe de o parte, nu ştiu şi, doi, chiar dacă aş avea o anumită informaţie, nu am autoritatea să comunic asemenea informaţii.

Reporter: Am înţeles. Criticile din spaţiul public, şi ştiţi şi dvs., sunt legate în bună măsură de faptul că nu se ţine deloc cont de doctrină, ideologie... Cum se transformă peste noapte un social-democrat în liberal?

Fenechiu: În momentul în care ai nevoie de voturi, cel mai important lucru este să ai voturile în Parlament ca să poţi paraliza atacurile PSD. Acesta este cel mai important lucru. Dacă persoana care îţi aduce votul este şi compatibilă cu organizaţia şi poate să contribuie la întărirea organizaţiei, este cu atât mai bine. Restul sunt detalii. Iar eu nu fac parte din categoria ipocriţilor care să spun lucruri care dau bine.

Cu toate astea, sunt de acord că va trebui la un moment să stopăm tot ce înseamnă traseism, pentru că el generează o serie de probleme în ceea ce priveşte încrederea cetăţenilor în oamenii politici.

Reporter: Păi aici ajungem până la urmă...

Fenechiu: Eu sunt de acord cu dvs. dar vă mai spun un lucru în încheiere. În momentul în care eşti la guvernare, nu poţi să ridici umerii, să spui ‘nu pot face’, ‘n-am putut face’, ‘nu pot pentru că n-am voturi’. Românii aşteaptă de la Guvernul Orban eficienţă şi măsuri concrete. PSD-ul torpilează tot ceea ce face Guvernul Orban. Deci trebuie să ţinem cont de acest lucru şi să luăm măsuri în consecinţă, prioritizând inclusiv menţinerea la guvernare şi susţinerea măsurilor care sunt vitale pentru viitorul imediat al României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne