Dragnea, acuzat că a "minţit fără ruşine" pentru a lovi în instituţiile statului. Mai exact, în Parchetul condus de Lazăr

Liviu Dragnea a minţit atunci când a susţinut că Parchetul nu a făcut nimic cu o plângere depusă de el, susţine Realitatea TV.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Nu demult, liderul PDS, Liviu Dragnea, explica faptul că n-a depus plângere contra presupuşilor asasini cazaţi la Athenee Palace, pentru că n-are încredere în Parchet. De ce ar avea, zicea Dragnea, în condiţiile în care el a făcut în 2017 o plângere împotriva jurnalistului Mircea Marian şi, iată, la un an şi jumătate nu a primit nimic de la insituţie. Sunt însă acuzaţiile lui Dragnea reale? Realitatea TV susţine că nu, şi că social-democratul a minţit.

Astfel, potrivit unor surse Realitatea TV, lui Dragnea i-ar fi fost restituită plângerea împotriva jurnalistului Mircea Marian pe motiv că nu îndeplinea condiţiile minimale pentru o astfel de reclamaţie. Mai exact, plângerea a fost depusă la Parchetul General în anul 2017 şi trimisă Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, unde a fost analizată şi restituită lui Liviu Dragnea, pe motiv că nu îndeplinea condiţiile. Cu toate acestea, şeful PSD a declarat că nu mai are încredere în Justiţie, pentru că nu a mai aflat nimic despre plângerea sa.

”Eu am făcut o plângere penală domnului Mircea Marian, în 2017, care a incitat public. La Parchet. Nici până în ziua de azi nu am primit nimic. Şi am făcut-o mi se pare, în februarie. De ce să mai fac sesizare acolo? Făcusem deja una. Însemna să repet o altă cerere la Parchet şi să nu facă nimic. Nici până azi, la un an şi jumătate, nu am primit nimic. Domn'e, nu ne interesează... S-a făcut vreo cercetare? Nu s-a făcut nimic. Nimic", declara Dragnea pe 22 august, când încerca să convingă opinia publică.

Reacţia lui Mircea Marian

”Realitatea Tv/ Ionela Arcanu au anunţat că parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a respins plângerea lui Dragnea împotriva mea. Dragnea ştia că parchetul i-a respins sesizarea dar, acum câteva zile, s-a plâns la Antena 3 că nu mai are încredere în instituţiile statului pentru că parchetul nu i-a dat nici un răspuns.

Minţea fără ruşine", a scris Mircea Marian.