Dosarul sclavelor sexuale ţinute captive. Mărturiile fetelor exploatate în Mureş de liderul sectei "Cercul"

(photos.com)

Judecătorii Tribunalului Mureş au pronunţat în 30 decembrie 2020 o primă sentinţă în dosarul sclavelor sexuale racolate şi exploatate de liderul sectei "Cercul". Trei persoane au fost condamnate în dosar la pedepse cuprinse între şapte ani şi şase luni şi nouă ani de închisoare, relatează ziare.com.

Cea mai grea pedeapsă din dosar a primit-o "guru" Eusebiu Sebastian Apostolache. Nuşa Kelemen, care avea rolul de a racola şi introduce fete în secta denumită "Cercul" şi care a expus-o ritualurilor sexuale, până la maturitate, inclusiv pe fiica sa de nouă ani, a fost condamnată la opt ani de închisoare.

Marta Papai, o altă membră a "Cercului", responsabilă de recrutarea, îndoctrinarea, izolarea de familie şi cazarea victimelor a fost condamnată la şapte ani şi nouă luni de închisoare. O altă membră a "Cercului", suspectă într-o primă fază a anchetei a primit în final doar calitate de martor. Sentinţa Tribunalului Mureş nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Tribunalul Mureş.

Cum funcţiona "Cercul"

Dosarul sclavelor sexuale a fost deschis de DIICOT în anul 2016. Procurorii aveau să descopere că Eusebiu Sebastian Postolache, fost muzician şi coregraf şi fost colaborator al Teatrului din Viena, racola prin intermediul unor membre ale sectei sale, ale cărei baze au fost puse încă din 2008, studente de la Facultatea de Arte din Târgu-Mureş sau fete din medii defavorizate.

Odată ce fetele erau atrase în "Cerc", sub pretextul unor ritualuri spirituale, erau supuse perversiunilor sexuale şi ţinute captive, în condiţii precare, în aşa numitele "case sfinte". O astfel de "casa sfântă" era în localitatea Eremitu.

Potrivit procurorilor DIICOT, "aservirea victimelor faţă de inculpatul Apostolache Sebastian şi inducerea stării de deplină obedienţă a acestora s-a realizat cu ajutorul nemijlocit" al lui Kelemen Nuşa Ana şi a lui Papai Marta.

"În acest context, inculpaţii au procedat atât la exploatarea sexuală a victimelor, cât şi la exploatarea acestora din punct de vedere material, victimele având obligaţia de a aduce toate câştigurile sau banii obţinuţi de la părinţii acestora în locuinţa unde erau ţinute închise, sub pretextul cheltuielilor comune cu mâncarea", arată procurorii DIICOT, potrivit cărora, fetele erau hrănite doar o dată pe zi cu macaroane cu brânză, iar noaptea, după ritualurile sexuale li se oferea doar pâine cu gem. La mâncare avea acces doar una dintre membrele "Cercului".

Una dintre victimele sectei "Cercul" a fost chiar fiica Nuşei Kelemen, de care "guru" a profitat încă de la vârsta de 11-12 ani. Potrivit DIICOT, Apostolache a reuşit să îi inoculeze fetei ideea că "prin întreţinerea de relaţii sexuale cu el, în calitatea sa de maestru spiritual, avea posibilitatea să progreseze spiritual, ajungând să fie perceput ca o divinitate, nu numai de către minoră, ci de către toate persoanele vătămate". Ulterior, fata a ajuns să racoleze alte minore pe care le-a invitat să intre în "Cerc".

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne