Dosarul privind accidentul lui Bode, luat de la Parchetul Militar. Cine a dat ordinul

Lucian Nicolae Bode - gov.ro
Lucian Nicolae Bode - gov.ro (Epoch Times România)

Dosarul penal vizând accidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost preluat de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti de către Secţia Parchetelor Militare, din dispoziţia procurorului general Gabriela Scutea, a declarat pentru hotnews.ro prim-procurorul adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, Bogdan Pîrlog.

"Am primit acum o ordonanţă de la procurorul general privind preluarea acestui dosar de către Secţia Parchetelor Militare din Parchetul General", a declarat pentru hotnews.ro procurorul militar Bogdan Pîrlog.

Demersul are loc în aceeaşi zi în care dosarul a ajuns la Parchetul Militar Bucureşti, declinat de către procurorii din Piteşti.

Reamintim că maşina în care se afla Bode era un autovehicul proprietate SPP şi condus de un şofer SPP. Or, potrivit regulamentelor militare, Serviciul de Protecţie şi Pază era obligat să raporteze Parchetului Miliar acest accident şi nu a făcut-o, astfel că vor fi făcute verificări şi în acest sens, a declarat pentru Hotnews procurorul Pîrlog.

"Orice instituţie militară este obligată să raporteze Parchetului Militar orice incident. SPP nu ne-a raportat acest incident, astfel că joi dimineaţă am trimis o adresă oficială, dar nu ne-au răspuns nici la această oră. În aceste condiţii, Parchetul Militar va face verificări şi în privinţa neraportării acestui accident de către SPP", declară prim-procurorul adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Un alt dosar deschis de Bogdan Pîrlog preluat de Secţia Parchetelor Militare este dosarul 10 august.

Reamintim că maşina oficială în care se afla ministrul PNL al Transporturilor, Lucian Bode, a fost implicată într-un accident. Din imaginile surprinse de un motociclist care se afla pe acelaşi traseu, prezentate de g4media, reiese că autoturismul a intrat în depăşire, pe linie continuă, gonind pe contrasens sute de metri.

După ce au fost evitate două autoturisme care circulau regulamentar, filmuleţul se întrerupe pentru câteva momente, apoi sunt surprinse imaginile de după impactul autovehiculului în care se afla ministrul Bode.

Şeful Transporturilor ar fi fost rănit uşor, dar a refuzat să fie transportat la spital.

Potrivit Poliţiei din Argeş, în accident au fost rănite două persoane, ofiţerul SPP şi pasagera maşinii lovite frontal de şoferul ministrului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne