Dorinel Munteanu, aproape de venirea la cârma Rapidului

Dorinel Munteanu, antrenorul echipei Oţelul Galaţi (DANIEL MIHAILESCU/AFP/Getty Images)
Bogdan Costea
20.10.2012

Dorinel Munteanu, fostul antrenor al Oţelului Galaţi, cu care a câştigat acum doi ani primul şi singurul titlu de campioană din istoria clubului dunărean, este favorit pentru a prelua conducerea tehnică a echipei Rapid, grupare la care se pare că se pregăteşte demiterea antrenorului Ioan Ovidiu Săbău. Ultimul rezultat, 1-2, acasă, cu FC Braşov, i-a făcut pe cei din conducerea Rapidului să se gândească la o schimbare, iar meciul cu Dinamo, de luni, este decisiv în realizarea acestui demers.

Suporterii i-au cerut din nou demisia lui Ioan Ovidiu Săbău, iar patronul George Copos a organizat chiar în timpul meciului o şedinţă împreună cu preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului, Ioan Taban, şi cu Constantin Zotta. La finalul jocului, cei trei păreau hotărâţi să-i ceară lui Săbău să renunţe la echipă şi aveau pregătite şi două variante pentru înlocuirea acestuia. Numele cel mai vehiculat era cel al lui Dorinel Munteanu, dar exista şi „rezerva” Ionuţ Badea, ultima oară antrenor la FC Braşov.

George Copos a evitat declaraţiile de presă de la final, dar nu şi Ioan Taban, care a fost tranşant. "Săbău a fost un mare fotbalist, dar anumite lucruri nu merg. Rapidul nu stă într-un om, nu ştim ce se întâmplă. Dacă va pleca Săbău, sunt variante, nu asta e problema", a spus Taban.

La conferinţa de presă de după meci, Săbău a apărut extrem de degajat. "Eu nu vorbesc de demisie. Eu sunt mulţumit de cum au jucat toţi fotbaliştii mei, dar în special de Texeira care a făcut cel mai bun meci de când sunt eu la Rapid. Sunt şi unele înfrângeri, după care eu sunt mulţumit. Acum mă gândesc cum să-i refac pe jucători pentru meciul cu Dinamo. Le mulţumesc pentru atitudine, e o satisfacţie să-i văd pe jucători dăruindu-se atât de mult!", a mărturisit Săbău.

Rapid se află în acest moment în afară cupelor europene, la 10 puncte de liderul Steaua. Giuleştenii au înregistrat 5 victorii, 3 egaluri şi 3 înfrângeri în cele 11 etape disputate de ei până acum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor