Dominic Fritz avertizează: Există posibilitatea carantinării Timişoarei

Dominic Fritz
Dominic Fritz (Screenshot)

Primarul Dominic Fritz a anunţat, miercuri, că există posibilitatea ca Timişoara să intre în carantină, dat fiind faptul că rata de infectare în oraş este în continuă creştere iar spitalele şi secţiile ATI sunt pline.

"Există posibilitatea carantinării Timişoarei. Tocmai pentru că nu mai sunt paturi în spitale şi sunt câteva comune periurbane care sunt, şi ele, propuse pentru carantinare. Eu cred că aşa cum este făcută acum, carantinarea nu ar avea efectele pe care ni le dorim. Nu cred că o carantinare a Timişoarei este o soluţie fezabilă, decât dacă am carantina tot judeţul Timiş, cu controale dure. Cred că încă avem o cale să evităm carantinarea, cu toate consecinţele aferente”, a declarat edilul, într-o conferinţă de presă.

Fritz a făcut un apel la timişoreni, inclusiv la patronii de terase, magazine sau săli de fitness, cerându-le să respecte regulile de prevenire a contaminării cu SARS-CoV-2 şi avertizându-i că o eventuală măsură de carantinare a oraşului ar avea efecte negative asupra tuturor.

“Eu înţeleg şi că din rândul operatorilor economici au ajuns la capătul puterilor. Dacă acum nu avem grijă şi ajungem într-un val în care tot ne va forţa să închidem economia, tot acolo ajungem. Pentru cei care au restaurante, săli de fitness, vă rog să respectaţi limitele impuse în pandemie", a menţionat Fritz.

Precizăm că, în municipiul Timişoara, rata de incidenţă a urcat la 7,25 la mia de locuitori, în comparaţie cu 6,99, cifra înregistrată marţi, după cum se arată în ultimul comunicat transmis miercuri de către DSP Timiş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne