Dominic Fritz anunţă că va abroga restricţia impusă deţinătorilor de animale care locuiesc la bloc: E absurdă!

Primarul Dominic Fritz şi căţelul Lexie
Primarul Dominic Fritz şi căţelul Lexie (Facebook - Dominic Fritz)

Noul primar al Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat, pe Facebook, că va propune Consiliului Local să abroge prevederea administraţiei locale potrivit căreia timişorenii nu pot ţine un animal de companie în casă fără acordul vecinilor de bloc.

Într-o postare pe Facebook, edilul precizează că, deşi Primăria a câştigat un proces în instanţă pe tema acestei restricţii, nu se bucură de victoria purtată.

“Probabil aţi aflat de aventura în instanţă a unei hotărâri de Consiliul Local adoptată de Consiliul Local al Municipiului Timişoara în 2007 care obligă proprietarii animalelor de companie să ceară acordul vecinilor de bloc. Această HCL a fost contestată în instanţă de un deţinător de animale de companie. Azi a pierdut procesul - Primăria a câştigat, dar asta nu mă bucură”, a scris primarul oraşului de pe malul Begăi.

Dominic Fritz anunţă cu această ocazie că va propune “Consiliului Local să abrogăm această HCL şi să o înlocuim cu un regulament care prevede dreptul timişorenilor de a avea animale de companie - da, cu respectarea drepturilor vecinilor, dar fără a menţine această restricţie absurdă”.