Dominic Fritz anunţă că va abroga restricţia impusă deţinătorilor de animale care locuiesc la bloc: E absurdă!

Primarul Dominic Fritz şi căţelul Lexie
Primarul Dominic Fritz şi căţelul Lexie (Facebook - Dominic Fritz)

Noul primar al Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat, pe Facebook, că va propune Consiliului Local să abroge prevederea administraţiei locale potrivit căreia timişorenii nu pot ţine un animal de companie în casă fără acordul vecinilor de bloc.

Într-o postare pe Facebook, edilul precizează că, deşi Primăria a câştigat un proces în instanţă pe tema acestei restricţii, nu se bucură de victoria purtată.

“Probabil aţi aflat de aventura în instanţă a unei hotărâri de Consiliul Local adoptată de Consiliul Local al Municipiului Timişoara în 2007 care obligă proprietarii animalelor de companie să ceară acordul vecinilor de bloc. Această HCL a fost contestată în instanţă de un deţinător de animale de companie. Azi a pierdut procesul - Primăria a câştigat, dar asta nu mă bucură”, a scris primarul oraşului de pe malul Begăi.

Dominic Fritz anunţă cu această ocazie că va propune “Consiliului Local să abrogăm această HCL şi să o înlocuim cu un regulament care prevede dreptul timişorenilor de a avea animale de companie - da, cu respectarea drepturilor vecinilor, dar fără a menţine această restricţie absurdă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne