Lupul paznic la oi? DNA pune tunul pe doi inspectori de la Antifraudă

Directia Nationala Anticoruptie (DNA)
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) (Epoch Times România)

Doi inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală Bucureşti, Boiţă Bogdan şi Ciucă Costin Ştefăniţă, au fost plasaţi sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, în sarcina lor reţinându-se comiterea infracţiunii de “luare de mită în formă continuată”, a anunţat, marţi, Direcţia Naţională Anticorupţie.

“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 12 februarie 2022, faţă de inculpaţii BOIŢĂ BOGDAN şi CIUCĂ COSTIN ŞTEFĂNIŢĂ, inspectori în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală Bucureşti, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată”, potrivit comunicatului DNA.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

“În perioada 05 - 11 februarie 2022, inculpaţii Boiţă Bogdan şi Ciucă Costin Ştefăniţă, în calităţile menţionate mai sus, ar fi pretins de la trei oameni de afaceri (martori în cauză), sumele de 12.000 lei, 20.000 lei respectiv 15.000 lei, pentru ca, în urma controalelor fiscale pe care le efectuau, aceştia să nu dispună suspendarea activităţii societăţilor celor trei administratori, ca urmare a constatării unor nereguli.

În contextul menţionat mai sus, sumele de 12.000 lei şi 20.000 lei ar fi fost primite de cei doi inspectori Antifraudă în perioada 05 - 10 februarie 2022, iar restul de 15.000 lei, ar fi fost remis inculpaţilor Boiţă Bogdan şi Ciucă Costin în data de 11 februarie 2022, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.”

Pe perioada în care se află sub control judiciar, inculpaţii trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care:

- să nu depăşească limita teritorială a ţării, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului;
- să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar;
- să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia au săvârşit fapta.

Inculpaţilor li s-a mai atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Totodată, lui Boiţă Bogdan şi Ciucă Costin Ştefăniţă li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

“Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicatul DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne