DNA: Un inspector fiscal şi 21 de poliţişti de frontieră de la Nădlac, trimişi în judecată pentru luare de mită

Directia Nationala Anticoruptie - DNA
Directia Nationala Anticoruptie - DNA (Epoch Times România)

Procurorii DNA au anunţat, marţi, trimiterea în judecată a unui inspector al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi a 21 de lucrători în cadrul Poliţiei de Frontieră, de la Nădlac, pentru luare de mită.

Potrivit comunicatului instituţiei, inculpaţii pretindeau şi primeau, în mod repetat, diverse sume de bani de la transportatori de călători din Republica Moldova, fără a dispune măsurile legale pentru călătorii extra-comunitari.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată a 22 inculpaţi (un inspector în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi 21 de lucrători în cadrul Poliţiei de Frontieră), în sarcina cărora a fost reţinută săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă, comise în formă simplă şi continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut, în esenţă, următoarea stare de fapt:

1. În perioada august 2022 - ianuarie 2023, cei 21 de inculpaţi menţionaţi mai sus, în calitate de agenţi de poliţie în cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac I şi II, în mod repetat, ar fi pretins şi primit diverse sume de bani (până la 600 de euro), de la persoane care efectuau activităţi de transport călători dinspre Republica Moldova în ţări ale Uniunii Europene şi invers, fără a dispune măsurile legale pentru nerespectarea perioadelor de şedere în Uniunea Europeană de către cetăţeni extra-comunitari.

2. În perioadele 10.08 – 29.10.2021 şi 06 – 07.04.2023, inspectorul antifraudă, cu atribuţii de control în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, ar fi pretins şi primit de la două persoane suma totală de 1.200 euro pentru a-şi trafica influenţa pe care ar fi pretins că o are asupra poliţiştilor de frontieră români şi maghiari şi pe care ar fi promis că-i va determina să le permită acestora să tranziteze ilegal frontiera româno-maghiară cu obiecte susceptibile de a face parte din patrimoniul cultural naţional mobil (tablouri, statuete).

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii", transmite DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne