Disneyland-ul din Shanghai îşi închide porţile din nou. Vizitatorii blocaţi în interior pot ieşi doar cu test Covid negativ

Shanghai Disney
Shanghai Disney (Getty Images)

Shanghai Disney Resort şi-a închis brusc uşile luni, deoarece autorităţile chineze au impus un lockdown neaşteptat, blocând în interior oaspeţii care nu au voie să plece până când nu au rezultat negativ la testul pentru Covid-19.

Măsura a fost luată după ce autorităţile din Shanghai au raportat sâmbătă 10 cazuri de transmitere locală, relatează BBC.

Controversata politică chineză “zero-Covid” a dus deja la închiderea în mod repetat a milioane de persoane, uneori în locuri neobişnuite.

Lockdown-urile bruşte au făcut ca oamenii să fugă din magazine - inclusiv o filială din Shanghai a gigantului suedez de mobilă Ikea - şi de la locurile de muncă, încercând să evite să fie blocaţi înăuntru.

Cu toate acestea, cei care îşi aşteaptă libertatea la Shanghai Disney se pot consola cu un lucru pozitiv: atracţiile continuă să funcţioneze pentru cei prinşi în interiorul “Celui mai fericit loc de pe Pământ”.

Pe lângă parcul tematic, zonele din jur, cum ar fi bulevardul comercial, au fost, de asemenea, închise brusc la scurt timp după ora locală 11:30 (3:30 GMT).

Videoclipuri postate pe site-ul chinez de socializare Weibo au arătat oameni care se grăbeau spre porţile parcului după anunţ, dar pe care le-au găsit deja închise.

Postând pe site-ul chinez de socializare WeChat, guvernul din Shanghai a declarat că parcul interzice accesul oamenilor, iar cei care se află înăuntru pot pleca doar după ce prezintă un rezultat negativ al testului Covid.

Guvernul a adăugat că orice persoană care a vizitat parcul începând de joi trebuie să prezinte trei rezultate negative ale testelor pe parcursul a trei zile consecutive.

Nu a fost precizată o dată la care parcul va fi redeschis.

Lockdown-ul neaşteptat a venit la doar două zile după ce parcul a început să funcţioneze la o capacitate redusă pentru a se conforma măsurilor Covid.

Nu este prima dată când parcul se închide pe neaşteptate. În noiembrie anul trecut, 30.000 de persoane au fost blocate înăuntru după ce autorităţile au ordonat ca toată lumea să fie testată în cadrul procedurii de depistare a aşa-zişilor “contacţi”.

La aproape trei ani de când China a raportat primul său caz de coronavirus, autorităţile din statul comunist continuă să impună măsuri extreme în încercarea de a opri orice transmitere a virusului.

Începând cu 24 octombrie, milioane de persoane se află sub 200 de lockdown-uri în China, în condiţiile în care ţara de 1,45 miliarde de locuitori înregistrează în mod constant peste 1.000 de noi cazuri de Covid pe zi. Cifrele sunt considerate ca fiind focare relativ mici în alte părţi ale lumii.

La începutul acestei luni, liderul chinez Xi Jinping a semnalat că nu va exista nicio relaxare a politicii de “zero-Covid” - care are ca scop eliminarea tuturor focarelor - numind-o un "război al poporului pentru a opri răspândirea virusului".

Insistenţa guvernului chinez asupra acestei politici tot mai nepopulare vine în ciuda faptului că economia ţării continuă să fie afectată, PIB-ul scăzând cu 2,6% în trimestrul trei comparativ cu trimestrul precedent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe