Diaconescu, fără acces la pagina oficială de Facebook a PMP. Gruparea Tomac, acuzată că vrea o preluare abuzivă a puterii

Cristian Diaconescu
Cristian Diaconescu (Epoch Times România)

Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, acuză că Eugen Tomac, fostul şef al partidului, i-ar fi blocat accesul pe pagina oficială de Facebook a formaţiunii politice. Totodată, Diaconescu afirmă că Tomac, după ce ar fi încercat la 12 ianuarie să “preia conducerea partidului”, acum încearcă să blocheze o şedinţă a CEN a PMP convocată statutar, în cadrul căreia va fi pusă în dezbatere şi propuse măsuri privind acţiunea “abuzivă” a fostului şef.

“Astăzi, a fost convocată, în mod statutar şedinţa CEN a PMP. Aceeaşi grupare, condusă de domnul Tomac, care în data de 12 ianuarie a încercat, în mod abuziv, preluarea conducerii partidului, acum vine şi ameninţă pe toate căile membrii CEN, să nu participe la şedinţa de astăzi. Se încearcă astfel blocarea asigurării majorităţii necesare pentru a putea fi luate măsuri.

Astăzi, voi supune dezbaterii CEN, întreaga poveste, în detaliu şi cu dovezi clare, a acţiunii abuzive din 12 ianuarie, lăsându-vă pe dumneavoastră să trageţi concluziile privind 'bunele intenţii' în ceea ce priveşte soarta acestui partid”, a scris, luni, Diaconescu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, preşedintele PMP informează că cel mai târziu marţi dimineaţă, încălcările grave statutare şi legale în legătură cu adunarea din 12 ianuarie vor face obiectul unor acţiuni în instanţă.

„Nu am putut participa la adunarea din 12 ianuarie, deoarece în primul rând nu am fost invitat, organizatorii acesteia fiind cât se poate de conştienţi de ceea ce urmau să facă. Astfel deşi mă aflam în sediul PMP, am fost pus în imposibilitatea de a participa la adunare. În plus, din păcate, domnul Tomac şi partenerii săi au creat o conjunctură neplăcută în care prezenţa mea ca şi Preşedinte la întâlnire, ar fi transformat automat adunarea într-un Colegiu statutar (ceea ce îşi şi dorea domnul Tomac, îngrijorat şi conştient că nu are suficiente semnături pentru demersul său).

Postez acest mesaj aici deoarece pe pagina PMP Oficial domnul Tomac mi-a blocat accesul, în data de 12 ianuarie. Încă o dovadă grăitoare a strategiei abuzive a domniei sale de a îmi bloca căile de comunicare cu dumneavoastră”, a conchis Cristian Diaconescu.

Context

Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară s-a întrunit, la 12 ianuarie, cu prezenţa a 46 de lideri din 69 şi a hotărât convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie pentru alegerea unei noi conduceri naţionale, cu procedură de vot online. Demersul vine la nici un an de când Cristian Diaconescu a fost ales preşedinte al PMP.

"Această mişcare a Colegiului Naţional este ilegală şi nestatutară şi aparţine unui grup care îşi doreşte ca PMP să fuzioneze cu PNL", a acuzat Cristian Diaconescu. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne