"Despre a cui onoare vorbim?" - Europarlamentar USR-PLUS, replică tranşantă pentru premierul Cîţu

Ramona Strugariu
Ramona Strugariu (Epoch Times România)

Europarlamentarul USR-PLUS Ramona Strugariu i-a dat o replică tranşantă, pe pagina sa de Facebook, premierului Florin Cîţu, care a transmis public că se aşteaptă la o demisie "de onoare" după scandalul de la Spitalul "Foişor", fără a preciza însă la cine anume se referă.

"Aşa cum tocmai a declarat premierul Cîţu în conferinţa de presă, există, categoric, onoare. Câteva nuanţe: Fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Doar că, în cazul Foişor, DSU a organizat evacuarea, spitalul este al primăriei şi managerul al PSD. Despre a cui onoare vorbim? Fiecare cetăţean are dreptul să ştie", a comentat Ramona Strugariu.

Reamintim că, întrebat duminică dacă ar trebui să demisioneze cineva după scandalul de la Spitalul Foişor unde pacienţii au fost evacuaţi intempestiv, noaptea, premierul Florin Cîţu a răspuns că "este o chestiune de onoare".

"Este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România. Nu cred că este normal, după ce se ia o decizie, să intervină prim-ministrul să vorbească şi cu primarul Bucureştiului, şi cu manageri, şi cu manageri de la DSP, să se implementeze o decizie luată de toată lumea în cunoştinţă de cauză", a răspuns Cîţu, citat de Digi24.ro.

Chestionat de presă dacă are în plan remanierea lui Vlad Voiculescu, după ce ea ar fi fost cerută din interiorul PNL, Cîţu a declarat că "remanierea sau o decizie despre un ministru din cabinet o va lua doar premierul, iar aceste discuţii nu se discută, ele se vor anunţa".

Vineri seara a fost demarată procedura de evacuare a pacienţilor de la Spitalul de Ortopedie “Foişor” din Capitală cu scopul eliberării de paturi ATI pentru bolnavii Covid aflaţi în stare critică.

La Foişor erau internaţi 105 pacienţi. Dintre aceştia, 13 au fost transferaţi cu ambulanţe SMURD şi SABIF: 1 la Elias, 4 la Floreasca, 5 la Universitar, 1 la Bagdasar, 1 la SJU Buzău, 1 cu ambulanţa la domiciliu în Galaţi. Dintre ceilalţi 92 pacienţi, 25 erau programaţi pentru intervenţii chirurgicale, iar 67 erau pacienţi deja operaţi, care urmau să fie externaţi la domiciliu.

Procedura de evacuare în plină noapte nu s-a derulat fără incidente. Astfel, după difuzarea la televizor a primelor imagini cu pacienţi scoşi din spital în cărucioare sau pe tărgi, mai multe persoane cunoscute pentru faptul că instigă la nerespectarea măsurilor de prevenţie şi la proteste anti-guvernamentale s-au deplasat la Spitalul "Foişor" pentru a face scandal. În acelaşi timp, rudele pacienţilor evacuaţi şi-au exprimat dezamăgirea şi supărarea faţă de întreaga situaţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne