Deputatul USR Ungureanu lansează de la tribuna Antenei 3 critici la adresa colegei de partid Ioana Mihăilă

Emanuel Ungureanu
Emanuel Ungureanu (Epoch Times România)

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a criticat-o în termeni duri pe colega sa de partid Ioana Mihăilă, ministru al Sănătăţii, care a anunţat recent reorganizarea Institutului de Transplant Renal şi Urologie din Cluj Napoca. Ungureanu îi reproşează ministrului că a luat decizia de reorganizare fără să se consulte cu conducerea spitalului respectiv.

"Este exclus să se închidă Institutul de Transplant din Cluj. Ce este pentru mine foarte trist este că această organizare pe care vrea să o facă Ministerul Sănătăţii nu a fost discutată cu mine, cu conducerea acestui spital, cu cei care sunt angajaţi acolo, şi care, atenţie, sunt foştii mei colegi. Eu am fost angajat în cadrul acestui institut ca asistent social. Îl cunosc pe doctorul Moga de când era medic rezident şi ştiu cât de greu a fost să luptăm şi să punem pe linia de plutire Institutul", a declarat Ungureanu, care a lucrat ca asistent social în cadrul institutului.

Ungureanu susţine că ceea ce l-a deranjat "foarte mult", şi din această cauză ar fi intrat "într-o situaţie de tensiune cu propriul partid", ar fi fost faptul că ministrul Mihăilă "minte".

"Ce m-a deranjat pe mine foarte mult şi am intrat într-o situaţie de tensiune cu propriul partid este atunci când ministrul meu mă minte. Acest lucru este inacceptabil pentru mine, sau îmi ignoră mesajele disperate prin care spuneam că şeful Casei de Asigurări şi ministrul Sănătăţii doar să se ţină de cuvânt când promite unei instituţii medicale că face ceva. [...] În clipa în care ministrul Sănătăţii sau şeful Casei de Asigurări îmi spune mie şi managerului ceva şi îşi asumă nişte angajamente, vorba noastră nu poate fi doar o vibraţie în van. Noi dacă spunem ceva trebuie să se şi întâmple. De aceea m-a deranjat foarte tare atitudinea doamnei Ioana Mihăilă pentru care eu am avut multă răbdare", a afirmat Ungureanu.

Atacul deputatului la adresa Ioanei Mihăilă vine pe fondul declaraţiilor făcute luni de aceasta, declaraţii potrivit cărora este "oportună" reorganizarea Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj prin includerea în structura "funcţională" a Spitalului Clinic Judeţean Cluj Napoca sub forma unui Centru de Urologie şi Transplant Renal.

"Institutul de Urologie şi Transplant îşi desfăşoară activitatea într-o clădire care aparţine Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' din Cluj Napoca, clădire care este împărţită cu spaţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj şi anume Clinica Medicală II şi Clinica Chirurgie 2 din Spitalul Judeţean Cluj Napoca. Practic, se află la ultimul nivel şi la mansarda acestei clădiri. Nefiind comunicare între cele două instituţii, nu s-au putut face demersurile pentru asigurarea evacuării în siguranţă la incendiu, motiv pentru care IGSU nu a putut elibera aviz de securitate la incendiu, problemă care în această situaţie şi în acest context nu poate fi rezolvată. (...) În aceste condiţii, considerăm oportună reorganizarea Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj prin includerea în structura funcţională a Spitalului Clinic Judeţean Cluj Napoca sub forma unui Centru de Urologie şi Transplant Renal", a declarat Ioana Mihăilă, citată de Agerpres.

Ministrul a afirmat că va fi asigurat pacienţilor accesul la serviciile de urologie şi de transplant renal şi nu vor fi discontinuităţi în tratament.

"Săptămâna trecută, la solicitarea cadrelor medicale din cadrul institutului, am fost în vizită pentru a vedea problemele cu care aceştia se confrunta. Solicitările pe care cei din Institutul de Urologie şi Transplant renal ni le-au transmis au fost: mărirea tarifului pe caz ponderat, solicitare transmisă CNAS, includerea în programul de acţiuni prioritare pentru anestezie şi terapie intensivă şi modificarea cadrului legislativ pentru acţiunile prioritare de transplant (...) şi cheltuieli de personal. Referitor la mărirea tarifului pe caz ponderat, menţionez că ne-am consultat cu colegii de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi, conform datelor pe care aceştia le au disponibile, Institutul de Urologie şi Transplant Renal se află în primele 10-15 spitale din ţară din cele 400 de unităţi sanitare spitaliceşti din ţară ca valoare a tarifului pe caz ponderat, cu o valoare de 1.839 lei, mai mult decât Spitalul Clinic Parhon din Iaşi, care desfăşoară o activitate similară sau ca Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, tarifele acestora fiind de 1.726 şi respectiv de 1.800 lei", a arătat ministrul Sănătăţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne