Deputatul care şi-a bătut nevasta e "recidivist". În 2018 şi-a lovit soţia cu pumnul pe motiv că "era tulburat"

Dumitru Focsa
Dumitru Focsa (Facebook)

Deputatul ex-AUR Dumitru Focşa este la al doilea episod de violenţă domestică, aşa cum arată un dosar înregistrat la începutul lunii iulie 2019. Soţii Focşa au ajuns în faţa magistraţilor Judecătoriei Constanţa în urmă cu trei ani, în 8 iulie, atunci când procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au cerut ordin de protecţie pentru Claudia Focşa, soţia deputatului, navigator la acea vreme, scrie G4Media.

Conform consemnărilor instanţei, femeia fusese lovită cu pumnul în zona bărbiei după ce Focşa consumase băuturi alcoolice şi îşi pierduse cumpătul. În faţa judecătorilor, bărbatul a recunoscut fapta şi şi-a motivat gestul spunând că a fost tulburat de divorţul anterior, că a venit "încărcat sufleteşte" din voiaj şi că îşi regretă fapta.

Dumitru Focşa a vorbit despre tratamentul psihiatric pe care îl urmează, în timp ce soţia lui a spus că nu vrea nici ca el să plece de acasă, pentru că nu are unde să meargă, şi nici ea nu vrea să părăsească domiciliul conjugal, pentru că, la fel, nu are unde să se ducă.

Femeia a decis să mai dea o şansă relaţiei, mai ales că cei doi urmau să adopte un copil, cu condiţia ca Focşa să urmeze un tratament prescris de psihiatru şi, o vreme, să locuiască sub acelaşi acoperiş "ca doi străini", rezumându-se la discuţii despre "strictul necesar".

Articolul integral poate fi citit aici.