Deputat USR-PLUS, după descinderile DNA: Iaşul are un primar care vrea normă întreagă la dosare penale

Mihai Chirica
Mihai Chirica (Captura Video)

Deputatul Filip Havârneanu, unul dintre liderii USR-PLUS din Iaşi, a reacţionat după descinderile procurorilor DNA la Primăria condusă de Mihai Chirica.

"Descinderi la Primăria Iaşi, se clatină imperiul infractorilor! DNA 'l-a aşteptat la cafea', cu mandat, pe dublul inculpat Mihai Chirica, să desfăşoare alte percheziţii la biroul său. Procurorii care fac naveta constant la Iaşi anchetează 'noi fapte vechi' de corupţie girate de Chirica pe durata mandatului. Iaşul are un primar care vrea normă întreagă la dosare penale şi, se pare, până şi bişniţa cu ţărâna de înmormântare îi miroase a profit", a declarat Filip Havârneanu.

Liderul USR-PLUS a afirmat că Primăria Iaşi ar fi primit în 2019 o suprafaţă din Cimitirul Eternitatea, dând la schimb ilegal, un teren generos unor interlopi.

"Domnule Chirica, sperăm ca a treia oară să meditaţi asupra eternităţii în închisoare şi să vă dezgropaţi toate faptele. Oraşul v-a comemorat destul eşecul funebru de primar şpăgar. Aţi băgat oraşul în pământ şi v-aţi făcut destul pomană din bani publici. Ar trebui să fie ultimul parastas administrativ la care participaţi în libertate", a precizat deputatul.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au desfăşurat, joi, percheziţii într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, care ar fi avut loc în 2019. Printre locurile vizate s-a numărat şi sediul Primăriei din Iaşi, condusă de Mihai Chirica.

"În cursul zilei de 10 iunie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 11 locaţii situate pe raza judeţului Iaşi, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale", se arată într-un comunicat al DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.