Deputat PNL: Depun plângere penală împotriva jandarmilor de la Topoloveni. E începutul dictaturii Liviu Dragnea!

Protestatari ridicaţi de jandarmi la Topoloveni
Protestatari ridicaţi de jandarmi la Topoloveni (Captură video)

Deputatul PNL Florin Roman a anunţat că depune, luni dimineaţa, o plângere penală împotriva şefului dispozitivului de jandarmi care a acţionat la Topoloveni împotriva unui grup paşnic de protestatari anti-PSD, dând ordin ca aceştia să fie ridicaţi, băgaţi în dubă, şi duşi la poliţie, deşi îşi fluturau actele de identitate pentru a se legitima.

„Caracterul spontan al acestui protest este întărit de faptul că nu a existat o informare publică referitoare la vizita preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la Topoloveni. Oamenii paşnici, care au protestat civilizat pe trotuar s-au adunat spontan la auzul veştii că Liviu Dragnea e în Topoloveni. Practic, sechestrarea unor cetăţeni europeni, reprezintă un grav abuz al jandarmilor din dispozitiv, care la întrebarea legitimă a unui protestatar: ”De ce ne luaţi”, a răspuns: ”Pentru că aşa vreau eu!” Reţinerea la poliţie a protestatarilor a fost calculată în aşa fel încât aceştia să fie lăsaţi să plece acasă, imediat după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a părăsit localitatea Topoloveni. Pentru a trage de timp, aşa-zişii “oameni ai legii” au trecut inclusiv în baza Interpol a protestatarilor anti-PSD”, a declarat liberalul într-un comunicat de presă.

Totodată, Florin Roman subliniază faptul că, „deşi liderii PSD, Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă sunt aşteptaţi ad-hoc de protestatari peste tot în ţară, niciunde până acum, protestatarii adunaţi spontan nu au fost ridicaţi”.

„În cel mai rău caz s-au dispus sancţiuni contravenţionale. Slugărnicia şi obedienţa jandarmilor care au intervenit la Topoloveni vine după declaraţia ministrului de Interne, Carmen Dan, cea care a ameninţat protestatarii anti-PSD cu duba! Şi după ce mai mulţi lideri PSD, inclusiv Liviu Dragnea, au oferit declaraţii publice asemănătoare, semn că sechestrarea abuzivă a protestatarilor de la Topoloveni a fost un act premeditat”, a subliniat deputatul liberal.

Potrivit politicianului, „este din ce în ce mai evident că PSD, cu sprijinul armat al unor jandarmi obedienţi, cu încălcarea legii, încearcă stoparea unor proteste ad-hoc, normale în orice democraţie, mai puţin în cea românească”.

„E începutul dictaturii impuse de Liviu Dragnea!”, a conchis Florin Roman.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne