Deputat PNL cere anchetarea TVR de către o comisie specială: “Propagandă pro-PSD, instigarea populaţiei să încalce măsurile anti-Covid”

Sediul din Bucuresti al Televiziunii Romane (TVR)
Sediul din Bucuresti al Televiziunii Romane (TVR) (Epoch Times România)

Deputatul liberal Alexandru Muraru a solicitat înfiinţarea unei comisii speciale de anchetă pentru Televiziunea Română şi Radioul Public, susţinând că respingerea raportului de activitate nu ar fi suficientă pentru a afla nivelul cenzurii, al propagandei pro-PSD, al “deturnării din banii publici” de către aceste instituţii. În plus, deputatul a acuzat TVR că instigă populaţia la nerespectarea măsurilor adoptate de autorităţi în vederea combaterii epidemiei de SARS-cov-2.

“Situaţia din ultimii ani din televiziunea şi radioul public trebuie urgent investigată oficial. Ceea ce s-a întâmplat la cele două servicii publice de media în ultimii ani trebuie anchetat în detaliu, prin intermediul unei comisii de anchetă parlamentară înfiinţată în acest scop.

Conform regulamentului Camerei Deputaţilor acest lucru trebuie demarat de minim 50 de deputaţi din două grupuri parlamentare. De aceea, voi propune de îndată înfiinţarea acestei comisii.

Numeroasele derapaje, acte de cenzură, răfuieli interne, scandaluri publice financiare, ştiri şi acţiuni sistematice croite pentru a proteja PSD şi pentru a denatura activitatea partidelor de dreapta, talk-show-uri transformate în acte zilnice de propagandă pro-PSD şi de instigare a populaţiei pentru nerespectarea măsurile de protecţie împotriva Covid 19, suspiciuni numeroase de deturnări de fonduri, marginalizarea jurnaliştilor credibili şi incomozi, invitarea cu predilecţie a comentatorilor politici refuzaţi de alte posturi de media pentru conduita lor precară, cunoscuţi ca vajnici apărători ai PSD, toate aceste lucruri şi multe altele trebuie să fie devoalate în Parlament”, a precizat deputatul.

De asemenea, deputatul PNL a afirmat că, în ultimii ani, prin intermediul conducerilor SRTV şi SRR şi prin persoanele care au coordonat ştirile şi principalele talk show-uri, dar şi prin alţi “pioni transformaţi în realizatori sau producători”, orice echilibru politic “a fost deturnat în favoarea unui partid care a distrus statul de drept, a proiectat scoaterea României din UE, iar în ultimul an a sabotat combaterea pandemiei prin dinamitarea tuturor măsurilor administrative şi medicale”.

“Publicul trebuie să afle realitatea din aceste instituţii! Jurnaliştii, angajaţii şi colaboratorii trebuie să aibă posibilitatea de a se adresa oficial, nu pe la colţuri, în vreme ce deputaţii care vor compune comisia trebuie să solicite documente şi expertize oficiale asupra contractelor, plăţilor, înţelegerilor încheiate de aceste două instituţii”, a continuat Muraru.

Potrivit deputatului, Televiziunea Română şi Radioul Public au desfăşurat în ultimii ani, cu “neruşinare”, o campanie de susţinere a PSD, adăugând că respingerea raportului de activitate nu ar fi suficientă şi că “acest lucru ar însemna că nu vom afla niciodată nivelul cenzurii, al propagandei pesediste şi al deturnării din banii publici din aceste instituţii”.

“Acest exerciţiu de audiere publică din forul suprem al democraţiei ar fi o dovadă suplimentară că noua majoritate parlamentară este dispusă să facă ordine în instituţiile publice, să demareze reforme şi să trimită pe cei vinovaţi în faţa organelor de anchetă. Spre exemplu, există jurnalişti dispuşi să depună mărturie cum, ani de zile, ştirile favorabile despre PNL şi preşedintele Iohannis erau refuzate sau, prin diferite metode specifice de manipulare în audiovizual, făcute să cadă în irelevanţă. De asemenea, ceea ce s-a întâmplat la studiourile teritoriale, în evenimentele publice organizate sau refuzate (editorial şi financiar) de SRR şi SRTV, trebuie, de asemenea, investigat în detaliu”, a mai transmis deputatul.

Totodată, Alexandru Muraru este de părere că întâlnirile şi discuţiile cu conducerea Consiliului Naţional al Audiovizualului reprezintă o “iluzie” că se va petrece ceva util pentru opinia publică, atâta timp cât conducerea CNA va proteja conducerea SRTV şi SRR, “dat fiind că PSD este partidul care a impus cele trei conduceri”.

Remarcile deputatului PNL vin în contextul în care, în spaţiul public, a apărut o petiţie prin care se cere demiterea conducerii Televiziunii Române şi a Radio România, pe motiv că acestea au contribuit la prezentarea “truncheată” a realităţii şi au fost implicate în campanii agresive de dezinformare şi “albire” a unor infractori. În plus, în petiţie, TVR este acuzată că promovează campaniile anti-mască.

În aceeaşi petiţie, care este adresată preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, şi preşedintelui Senatului, Anca Dragu, se mai cere şi schimbarea membrilor CNA, instituţie acuzată că nu a luat măsuri împotriva acestor practici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne