Demers inedit. În Oradea a început amenajarea străzii Diasporei, pentru românii dispuşi să se repatrieze

Amenajarea Strazii Diasporei
Amenajarea Strazii Diasporei (Bihoreanul.ro)

Primăria Oradea a început la finalul săptămânii trecute lucrările de amenajare a străzii Diasporei amplasată în zona străzii Izvorului, relatează Bihoreanul.ro.

Constructorii au la dispoziţie trei luni pentru amenajarea infrastructurii şi asfaltarea noii străzi. În prima fază se face canalizarea.

Strada Diasporei, cu o lungime de 400 metri, va avea două benzi de circulaţie. Lucrările vor fi realizate de firma Global Industrial pentru suma de 1,5 milioane lei.

Strada Diasporei a fost înfiinţată la propunerea fostului primar Ilie Bolojan. Aici urmează să fie puse la dispoziţia românilor care doresc să se repatrieze din străinătate în Oradea zece loturi pentru case de circa 500 metri pătraţi.

"Parcelarea amplasamentului a fost făcută, acum se realizează utilităţile, iar ulterior locurile de casă vor fi scoase la licitaţie", a declarat viceprimarul Marcel Dragoş.

Cel mai probabil procedura de selecţie va avea loc în toamna acestui an, după amenajarea străzii.

Potrivit unei Hotărâri de Consiliu Local adoptată în primăvara anului 2022, în prima fază cele zece amplasamente vor fi scoase la licitaţie doar în vederea concesionării. Tarifele pornesc de la 25,5 lei/mp pe an şi vor fi actualizate cu rata inflaţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne