"Decizie abuzivă şi sfidătoare" - Scandal în PNL după racolarea unui primar exclus din PSD

Petruţ Vladimir
Petruţ Vladimir (ZiarMM)

Scandal după ce primarul oraşului Cavnic, Vladimir Petruţ, care fusese în urmă cu câteva luni exclus din PSD, a trecut acum la liberali, decizia fiind luată de conducerea PNL Maramureş. Astfel, PNL Cavnic lansează acuzaţii dure la adresa edilului şi cataloghează decizia conducerii drept "abuzivă şi sfidătoare".

"Domnule Preşedinte al PNL Maramureş, Ionel Bogdan, membrii şi simpatizanţii organizaţiei PNL Cavnic au luat la cunoştinţă cu stupoare decizia BPJ Maramureş de a-l racola ca membru PNL pe domnul Petruţ Vladimir, probabil în vederea nominalizării acestuia pentru a candida la alegerile locale din 2020. Biroul operativ al PNL Cavnic se delimitează de această decizie, considerând-o abuzivă şi sfidătoare. Apreciem că organizaţia locală ar fi trebuit consultată în prealabil pentru a avea şi punctul nostru de vedere. În primul rând, traseismul politic murdar nu este o caracteristică a organizaţiei noastre, ori domnul Petruţ Vladimir excelează în această privinţă, traversând până în prezent prin mai multe formaţiuni politice (PSD-PPDD-UNPR-PSD-PNL). În al doilea rând, imaginea pe care şi-a format-o în mediul online este complet eronată, fiind contrazisă de starea de fapt. Faptul că la alegerile europarlamentare s-a obţinut un scor bun în favoarea PNL-ului nu i se datorează", a transmis organizaţia.

În al treilea rând, PNL Cavnic susţine modul în care îşi exercită funcţia de ales local este în contradicţie cu valorile liberale şi principiile care stau la baza administraţiei locale: lipsa transparenţei în furnizarea informaţiilor de interes public solicitate de nenumărate ori de către organizaţia locală sau alte persoane interesate, sumele enorme rămase neplătite care pun oraşul în perspectiva situaţiei de faliment, modul dictatorial de a lua decizii, şantajul pentru a induce o stare de frică în rândul persoanelor din instituţiile publice, minciunile în cascadă referitoare la proiecte europene şi naţionale fantasmagorice.

"Nu în cele din urmă, dorim să evidenţiem modul în care a denigrat continuu membrii PNL, în special în cadrul campaniilor pentru alegerile locale, naţionale şi europarlamentare. Trecutul politic al domnului Petruţ arată inconsecvenţa în aderenţa la diferite crezuri şi idei politice, reuşind până în acest moment să spulbere toate organizaţiile locale din care a făcut parte. Aşadar, la alegerile locale din 2020 nici PNL-istii, nici PSD-istii nu vor vota în favoarea domnului Petruţ, iar calculele dumneavoastră se vor dovedi eronate", a precizat PNL Cavnic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne