De Mărţişor, Ambasada României de la Chişinău a organizat prezentarea atracţiilor turistice ale României

Ambasada României în Republica Moldova împreună cu firma turistică 'Ways Business Solutions' a prezentat luni la Chişinău atracţiile turistice ale României cu ocazia sărbătorii Mărţişorului.

La eveniment au participat în mare parte reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova, precum şi oameni de afaceri, iar doamnele au primit în dar mărţişoare, flori şi cadouri din partea organizatorilor, conform unei mai vechi tradiţii româneşti.

Răzvan Balint, directorul 'Ways Business Solutions', companie românească, care organizează şi vizite turistice în Republica Moldova, a făcut o prezentare a României şi a principalelor destinaţii turistice.

Ambasadorul României la Chişinău, Filip Teodorescu a declarat că evenimentul 'Vino să descoperi România - o destinaţie turistică excepţională' are drept scop promovarea turismului în România, precum şi sărbătorirea Mărţişorului. 'Am profitat de acest început de primăvară pentru a invita prietenii din Republica Moldova şi colegii de la ambasade pentru a împărtăşii bucuria mărţişorului. O companie turistică din România, activă şi în Republica Moldova şi-a propus să facă o proprie prezentare turistică', a spus ambasadorul.

Prin iniţiativa acesteia de a organiza şi vizite turistice în Republica Moldova se pot îmbina elementele de interes din cele două state, potrivit lui Filip Teodorescu.

'Ways Business Solutions' va organiza în luna mai un program turistic care prevede vizitarea mai multor locuri din regiunea Moldova din România şi Republica Moldova.

Mariana Iuga, şefa Biroului de promovare şi informare turistică al României în Republica Moldova a declarat pentru Agerpres că România continuă să rămână una din destinaţiile turistice preferate ale cetăţenilor Republicii Moldova. Potrivit acesteia, sunt îndeosebi căutate programele culturale, în special în zona Moldovei. În sezonul de iarnă - Slănic Moldova şi Vatra Dornei. Dintre staţiunile balneare cele mai preferate sunt Moldova, Vatra Dornei şi Sovata.

Pentru anul 2009, Mariana Iuga a spus că aşteaptă o creştere a numărului de turişti moldoveni pe litoralul românesc, destinaţie care va fi promovată activ la începutul sezonului estival.

În acelaşi timp, ea a menţionat că necesitatea obţinerii de vize reprezintă un impediment pentru potenţialii turişti.

România a fost a patra destinaţie turistică pentru cetăţenii Republicii Moldova, în anul 2008, în scădere faţă de anul precedent, potrivit datelor publicate de Biroul Naţional de Statistică (BNS) din Republica Moldova. Astfel, în anul trecut, circa 10.000 de turişti moldoveni (11,6%) şi-au petrecut vacanţele în România, faţă de peste 15.000 în 2007. Principalele destinaţii turistice ale moldovenilor rămân a fi Turcia - 33.500 (25.600 în 2007), Ucraina şi Bulgaria câte aproximativ 16.000 de turişti în 2008.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe