"De ce se pune în discuţie să se ia ministerul de la Drulă?"- Ghinea, nemulţumit de partenerii liberali

Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Facebook - screenshot)

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Timişoara că liberalii tot timpul ameninţă că îi lasă pe miniştrii de la USR-PLUS fără minister, un exemplu concret fiind cel al lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

„Asta trebuie să înceteze pentru că nu face decât să erodeze încrederea în partener, şi ai nevoie într-o coaliţie de încredere. În plus, se tot vântură ideea că e aşa un fel de... ca în jocul ăla cu scaunele muzicale în se plimbă unii, apoi se aşează brusc şi apoi rămân unii pe afară, să se redistribuie ministerele. E o tâmpenie. Înţeleg că sunt unii supăraţi de prin PNL. Nu ne-au dat ministerele lor, ministerele nu erau ale PNL, ele se distribuie pe o formulă rezultată din alegeri. USR PLUS a avut 15% în alegeri. Asta este ponderea noastră în coaliţie. Înţelegem că PNL-ul a trecut de la un Guvern monocolor în care aveau totul, la un guvern de coaliţie, dar nu e ca şi cum ni s-au dat de pomană ministerele, s-au dat pe nişte procente electorale. Dacă nu mai convine această distribuţie, noi putem să trecem în opoziţie. Dacă! Nu zic. Dar să tot fim ameninţaţi în discuţiile din PNL că poate-i luăm lu’ ăsta ministerul ăsta, poate-i luăm lui Drulă ministerul [Transporturilor - n.r.]. Ministerul lui Drulă acum performează, au ajuns la 280% rată de absorbţie pe infrastructură şi la jumătatea anului au consumat toţi banii de la buget. Asta este gradul de performanţă al lui Drulă. Deci de ce se pune în discuţie să se ia ministerul ăsta de la Drulă?", a subliniat Cristian Ghinea.

Cu acest prilej, ministrul Investiţiilor le-a transmis un mesaj „clar şi răspicat”, vineri, liberalilor şi anume că dacă se pune problema unui schimb de ministere după alegerile interne din PNL, USR PLUS se retrage din Coaliţia de guvernare şi intră în opoziţie. Potrivit acestuia, chiar dacă deocamdată Guvernul nu este în pericol să cadă, Executivul nu reuşeşte să funcţioneze aşa cum îşi doresc cei din USR PLUS până când nu se va termina „jocul muzical de la Congresul PNL”.

„Mesajul meu este foarte clar şi răspicat: nu se pune problema, indiferent cine câştigă alegerile interne de la PNL, de o schimbare a portofoliilor după Congresul PNL. Dacă se pune problema aceasta, atunci plecăm. (...) Avem foarte multe proiecte începute, avem 40 de angajamente de guvernare USR PLUS, între care unele au fost deja îndeplinite (...). Nici să stăm să luăm toată ziua bobârnace nu este acceptabil. Ăsta este mesajul meu”, a declarat liderul USR-PLUS.

Oficialul susţine totuşi că Guvernul nu este în pericol să cadă, dar că toată lumea aşteaptă să se termine „jocul muzical de la Congresul PNL” şi să se ştie „cine e şeful” cu care se discută.

„Guvernul nu este în pericol să cadă. [...] Vorbim despre un Guvern care nu reuşeşte să facă reformele aşa cum am vrea noi, cei de la USR PLUS, reforme pe care le-am agreat în programul de guvernare. De ce nu reuşeşte? Pentru că toată lumea aşteaptă să se termine jocul muzical de la PNL din Congres. După Congres vom şti cine este şeful PNL şi cu cine poţi sta de vorbă în partea cealaltă”, a precizat Cristian Ghinea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne