De ce nu-l mai susţine Iohannis pe Orban în fruntea PNL? Teoria lui Dragnea: Totul a pornit de la o chermeză

Ludovic Orban si Klaus Iohannis - presidency.ro
Ludovic Orban si Klaus Iohannis - presidency.ro (Epoch Times România)

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea, eliberat recent din Penitenciarul Rahova, a afirmat duminică seara, la Realitatea PLUS, că şeful statului Klaus Iohannis nu-l mai susţine pe Ludovic Orban deoarece acesta din urmă ar fi anunţat „la o chermeză” că va candida la alegerile prezidenţiale din 2024.

Potrivit spuselor lui Dragnea, la o zi după aceea Iohannis l-ar fi chemat pe Orban şi i-ar fi spus: „Ludovic, cu alegerile din 2024 e problema mea, nu e problema ta”, după care cei doi nu şi-ar mai fi vorbit. De altfel, Ludovic Orban însuşi a admis că Iohannis nu-l mai susţine pentru a obţine un nou mandat la conducerea PNL.

„Ludovic a devenit un om incomod pentru că a făcut o greşeală. După ce şi-a dat demisia din funcţia de prim-ministru, a fost la o chermeză cu o parte din miniştrii din cabinetul demisionar şi a spus că el ar urma să fie candidatul la prezidenţiale. A doua zi, Iohannis l-a chemat şi, la sfârşitul întâlnirii, i-a spus: ‘Ludovic, cu alegerile din 2024 e problema mea, nu e problema ta’. După această întâlnire, nici în ziua de astăzi nu şi-au mai vorbit”, a declarat Liviu Dragnea, citat de B1 TV.

Fostul şef al PSD acuză că Iohannis ar avea în România toată puterea.

„E o dictatură a lui Iohannis, o vede orice om de bună credinţă care are puterea să creadă asta, chiar dacă a votat sau nu cu el. Există această structură de guvernare, coordonată de Iohannis, ajutată de PSD, coordonat şi el de Iohannis (…) Până în ziua de azi nimeni n-a dat nicio explicaţie despre zecile de miliarde de euro pe care România i-a împrumutat în aceşti ani. Aveau tupeu să spună că eu am lăsat România îndatorată. Am preluat România la 36% grad îndatorare, am predat-o la 38%, ei au sărit de 50%”, a mai afirmat Dragnea.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a făcut duminică, la B1 TV, afirmaţii care vin parcă să confirme parţial spusele lui Dragnea. Concret, întrebat dacă, în opinia sa, încercarea de înlocuire a lui din fruntea PNL ar fi fost planul partidului sau cel al preşedintelui Klaus Iohannis, Orban a răspuns: „Şi, şi”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne