Daţi mâncării un aspect vizual plăcut

Mâncarea aranjată artistic place atât ochilor cît şi papilelor gustative.
Mâncarea aranjată artistic place atât ochilor cît şi papilelor gustative. (NC)

Legume de orice forma şi culoare au fost frumos aliniate pe farfurie şi pregătite pentru mâncarea din pui şi orez a bucătarului Yannick Anton de la Le Cordon Bleu.

Roşiile cherry coapte şi zemoase reprezentau o parte a 'paletei' bucătarului, în timp ce sparanghelul de un verde luminos concura cu varza de Bruxelles pentru locul de lider pe farfuria albă la categoria "legume verzi".

"Culoarea dă pofta de mâncare şi ne face să ne fie foame", susţine Anton, bucătar-şef la restaurantul Le Cordon Bleu Signatures din Ottawa. "Iar dacă vă place să mâncaţi cu atât mai bine!", adaugă el râzând.

Aspectul vizual şi prezentarea globală a mâncării este la fel de importantă ca şi ingredientele. În conformitate cu Carol Dombrow, dietetician înregistrat la Heart and Stroke Foundation, legumele sunt un mod perfect de a adăuga un strop de frumuseţe şi sănătate mâncării.

"Ar trebui să simţiţi încântare când consumaţi o anumită mâncare, nu doar să ocoliţi cu tristeţe mazărea prin farfurie", susţine ea. "Mâncărurile sănătoase pot şi ar trebui să fie interesante."

Aspectul creativ al mâncării din pui şi orez a bucătarului Anton susţine această idee.

Pe măsură ce tot mai multe elemente sunt puse în farfurie, frumuseţea mâncării prinde contur. Pieptul de pui este stropit cu un sos de smochine, afine, capere şi supă de pui. Anton adaugă artistic varza de Bruxelles şi sparanghelul alături de roşiile cherry prăjite şi le stropeşte cu o cantitate mică de ulei de măsline - un omagiu pentru oraşul său natal din Franţa: Nisa - şi puiul.

"Prima impresie când primiţi mâncarea trebuie să fie "UAU"," spune Anton, adăugând amarant pe farfurie. "Aceasta reprezintă deja 60 sau 70 la sută din fericirea dvs."

Felul obişnuit de mâncare din pui, orez şi legume nu ar fi putut arăta mai deosebit.

"Este vorba despre modul în care este prezentată mâncarea", afirmă Anton când pune tacâmurile din argint lângă farfurie.

Iată câteva sfaturi ale bucătarului Anton pentru adevărate opere de artă culinare:

• Încercaţi diferite ierburi şi condimente.

• Începeţi cu un fel simplu de mâncare şi faceţi-l să arate elegant.

• Texturile sunt la fel de importante ca şi gustul în sine. Asiguraţi-vă că papilele dvs gustative vor avea parte de o adevărată plăcere.

• Prăjiţi, gătiţi la grătar sau caramelizaţi legumele dvs. pentru a le adăuga aromă şi textura.

• Folosiţi forme şi culori variate de farfurii, pentru a creşte entuziasmul.

Epoch Times publică în 35 de ţări şi în 21 de limbi. Abonaţi-vă la newsletter-ul nostru electronic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură