"Dăruieşte Viaţă". Ce hopuri urmează pentru cel mai nou spital din România?

Spitalul construit de Asociaţia “Dăruieşte Viaţă”
Spitalul construit de Asociaţia “Dăruieşte Viaţă” (Facebook/daruiesteviata.ro)

Aproape 2.200 de zile. Atât i-a luat Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă” să construiască de la zero o unitate sanitară dotată la cele mai înalte standarde. În acest timp, la Ministerul Sănătăţii au trecut 12 miniştri, reaminteşte Panorama.ro.

Pe 10 aprilie 2024, clădirea de nouă etaje, amplasată pe terenul Spitalului „Marie Curie” din Capitală, a început să-i primească pe micuţii pacienţi, după săptămâni de contre între ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi fondatoarele „Dăruieşte Viaţă”, Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu.

Deşi spitalul a fost finalizat încă din toamna anului trecut, bâlbele birocratice şi lipsa de reacţie a autorităţilor au făcut ca şi procesul de mutare a secţiilor dintr-o clădire în alta să întârzie. Transferul s-a împiedicat în miile de documente care au trebuit predate de ONG şi preluate de către stat. Tocmai teancurile de hârtii au fost folosite ca scuză pentru nepreluarea de către stat a spitalului pe care l-a primit la cheie.

Primele zile de funcţionare au fost un moment emoţionant nu doar pentru Uscatu, Gheorghiu şi personalul de la spital. Imaginile cu micii pacienţi aduşi acolo au fost redistribuite masiv pe Facebook. Pentru mulţi români, ele reprezintă dovada că putem spera, că putem face lucruri mari împreună, lucruri pe care statul ar trebui să le facă, dar pe care, iată, nu le face.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne