Dăncilă se autodepăşeşte: "De multe ori în spatele meu am fost eu însumi"

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

La nici o zi după ce s-a lăudat la România TV că (inspirata) decizie de a nu mai citi de pe foi îi aparţine, premierul demis Viorica Dăncilă a comis o gafă de exprimare monumentală, în timpul unui miting electoral în Cluj-Napoca. Mai exact, într-o exprimare fără precedent, Dăncilă a declarat că „de multe ori în spatele meu am fost eu însumi”.

„O vorbă spune că în spatele unui bărbat puternic se află o femeie puternică. De multe ori în spatele meu am fost eu însumi. În timp ce alţii aruncau cu noroi, jigneau, eu luam măsuri bune pentru oameni”, a declarat Dăncilă, citată de Aktual24,ro, la Cluj.

Reamintim că prezentă luni seară în platourile România TV, prezidenţiabila PSD Viorica Dăncilă a admis că la începutul mandatului său de premier i s-a cerut să-şi citească discursurile de pe foi. Dăncilă n-a spus cine a fost cel/cea care i-a cerut acest lucru. Pe de altă parte, aspiranta la Cotroceni s-a lăudat că ea a fost cea care a decis să nu mai facă acest lucru.

Mai exact, când moderatorul emisiunii, Victor Ciutacu, l-a lăudat pe cel care a convins-o să nu mai citească de pe foaie, lidera PSD i-a transmis acestuia cu mândrie că ea a fost cea care a luat decizia de a nu mai citi de pe foi.

Redăm dialogul Ciutacu - premier, conform Podul.ro.

Ciutacu: Am un mesaj pentru cel care v-a convins să renunţaţi să mai citiţi de pe foile de hârtie: deşteaptă decizie!

Dăncilă: Nu. Eu am hotărât să nu mai citesc de pe foi.

Ciutacu: Nu v-a convins nimeni?

Dăncilă: Nu.

Ciutacu: Atunci bună decizie.

Dăncilă: Întotdeauna am vorbit liber. Atunci, într-un fel, mi se spunea că trebuie să citesc după acele foi ca să nu cumva să uit vreun amănunt.

Ciutacu: Şi rău v-a prins perioada aia.

Dăncilă: Da. A fost o perioadă în care cred că am făcut o greşeală. Şi cred că acum am remediat acea greşeală.