„Dacă ne umilim acceptând abuzuri, locul nostru nu este în Poliţie” - Fostul şef al Poliţiei Centrului Vechi din Capitală a ieşit la protest

Cristian Ghica
Cristian Ghica (Screenshot)

Comisarul-şef Cristian Ghica, fost şef al Poliţiei Centrului Vechi, a protestat la sediul Ministerului Afacerilor Interne faţă de modul în care este condusă Poliţia Capitalei, împotriva ilegalităţilor comise de oameni ai legii şi faţă de numirile în funcţii de conducere pe care le consideră a fi „ilegale” şi „din pix”, relatează ziarul Adevărul.

„Eu nu protestez pentru că am fost sancţionat. De asta se vor ocupa instanţele. Eu protestez faţă de modul în care este condusă Poliţia Capitalei. Eu protestez faţă de atitudinea clientelară, împotriva ilegalităţilor şi pentru că nu sunt de acord cu aceste numiri în funcţiile de conducere total în afara legii, ‘făcute din pix’. Sunt în concediu şi am timp să ies la un protest public. Toţi spun că îmi pierd timpul, că nu se va schimba nimic, dar dacă ne umilim acceptând abuzuri, locul nostru nu este în Poliţie!”, a precizat comisarul-şef.

Ghica a fost destituit din funcţia de şef al Poliţiei Centrului Vechi după ce a decis amendarea unor proprietari de cârciumi din Centrul Vechi în timpul stării de urgenţă, pentru nerespectarea reglementărilor legate de pandemie. Aparent, antreprenorii respectivi ar fi avut sprijinul unor şefi din Poliţia Capitalei.

„Totul a început în vara anului trecut şi s-a acutizat câteva luni mai târziu. Practic, conducerea Poliţiei Capitalei, adică Bogdan Berechet, nu era mulţumită de controalele pe care noi le făceam în restaurantele din Centrul Vechi. Şi mai ales era nemulţumită această conducere de amenzile pe care noi le aplicam pentru nerespectarea normelor anti-COVID. […] Ni s-a cerut să comunicăm din timp Poliţiei Locale orice acţiune de control pe care o organizam în restaurantele din Centrul Vechi. Nu am făcut asta pentru că, în mod evident, am fi ajuns nişte pisici care plecam la vânătoare de şoricei cu clopoţel la gât! Şi de aici a pornit tăvălugul”, a relatat comisarul-şef.

Dar represaliile împotriva lui Ghica nu s-au oprit doar la demitere, acestuia fiindu-i diminuat salariul cu 30%.

„Am primit două sancţiuni ilegale. În primul rând am fost destituit pentru că am ieşit public şi am arătat ce ilegalităţi se fac. Am fost acuzat că am încălcat un ordin de ministru care ne interzice să facem declaraţii publice fără aprobarea MAI. Cei care au aplicat sancţiunea au uitat că aceeaşi reglementare arată că se pot face declaraţii publice fără aprobare dacă acestea sunt în nume personal. Şi eu am ieşit în nume personal, deci perfect legal, dar nimeni nu a ţinut cont de acest lucru şi am fost sancţionat”, a mai susţinut Ghica.

Totodată, Ghica consideră că Bogdan Berechet a fost numit „ilegal” la conducerea Poliţiei Capitalei prin ceea ce el descrie ca fiind o „chestie inventată pe loc numită desemnare”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne