Cumpănaşu, contract uriaş cu statul: 1.000.000 de lei pentru trei broşuri copiate de pe Google şi Wikipedia

Alexandru Cumpanasu
Alexandru Cumpanasu (Screenshot Youtube)

Jurnaliştii de la Libertatea au publicat o investigaţie din care reiese că asociaţia condusă de Alexandru Cumpănaşu a obţinut de la stat un milion de lei ca să realizeze trei broşuri în Anul Centenar. Peste 600.000 de lei pentru 50 de pagini de copy / paste din Google şi Wikipedia. Ministerul Culturii a plătit practic 12.000 de lei pentru fiecare pagină, aproape cât salariul lunar al preşedintelui României.

- În august 2018, Ministerul Culturii a organizat un concurs de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri.

- Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID), condusă de Alexandru Cumpănaşu, a primit în septembrie 2018 o finanţare de 1.000.000 de lei, nerambursabilă, pentru proiectul “Românismul: trecut, prezent şi viitor”.

- Din această sumă, 837.080 de lei au reprezentat drepturi de autor şi drepturi conexe, încasate direct de Cumpănaşu.

- Trei tipuri de broşuri care au în total 50 de pagini, realizate de AID pentru Ministerul Culturii şi dedicate Centenarului, au costat 604.800 de lei, adică 201.600 de lei fiecare.

- Broşurile trebuiau să fie creaţii proprii, originale ale asociaţiei lui Cumpănaşu. În realitate, Ministerul Culturii a plătit pentru texte copiate de pe Wikipedia şi de pe alte site-uri, inclusiv de pe site-ul Jandarmeriei Române.

Alexandru Cumpănaşu, recent anunţat candidat la Cotroceni, a primit, prin Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, al cărei preşedinte este, zeci de finanţări de la instituţiile statului.

Investigaţia integrală aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne