"Cruciada" anti-mască a lui Şoşoacă. Senatoarea merge în instanţă „pentru că e o chestiune ce ţine de întregul popor român”

Diana Şoşoacă
Diana Şoşoacă (Youtube - Screenshot)

Senatoarea AUR Diana Şoşoacă a anunţat că va solicita instanţei să se pronunţe asupra valabilităţii adeverinţei medicale pe care a prezentat-o pentru a fi scutită de purtarea măştii de protecţie şi susţine că adeverinţa sa este valabilă „până când nu o anulează o instanţă” .

„DSP-ul nu a spus că adeverinţa mea este neconformă, DSP a spus că nu se poate pronunţa asupra conformităţii adeverinţei mele, ci numai un medic de medicina muncii. Însă în Senatul României nu există medic de medicina muncii, pentru că noi nu suntem angajaţi, noi suntem demnitari. Deci acea adeverinţă e valabilă. Până când nu o anulează o instanţă, acea adeverinţă este valabilă”, a declarat senatoarea AUR citată de România TV.

Şoşoacă susţine că a purtat acea mască „pentru ca ceilalţi colegi ai mei, cărora le este frică, să nu cumva să se considere prejudiciaţi în ceea ce priveşte sănătatea de aşa-zisele picături Flügge”.

„Au solicitat ca toate măştile echipei AUR să fie verificare pentru conformitate, însă nouă nu ni s-a adus la cunoştinţă, noi am aflat din presă. De ce a făcut acest lucru? Pentru că eu în Comisia de verificare a mandatelor am invocat faptul că atâta timp cât eu sunt supusă unei forme de discriminare, voi sesiza inclusiv Consiliul pentru Combaterea Discriminării. Am formulat deja plângere penală şi plângere pe GDPR, pentru că eu am solicitat să se verifice conformitatea tuturor măştilor din Parlamentul României, pentru că nu faci numai pentru unul, faci pentru toţi, mai ales în condiţiile în care ANPC a menţionat că peste 93% din măştile din România sunt neconforme. Şi am solicitat să mi se aducă la cunoştinţă toate studiile în care se atestă că masca te fereşte de SARS-cov-2”, a adăugat Şoşoacă.

Senatoarea AUR reiterează faptul că va merge mai departe în instanţă, „pentru că este o chestiune care ţine de întregul popor român”.

„Ceea ce este deranjant este că dna Dragu, dacă e adevărat că aşa a menţionat într-un interviu, a spus că face acest demers pentru că este o decredibilizare a Parlamentului. Decredibilizarea Parlamentului nu a făcut-o masca doamnei Şoşoacă sau a partidului AUR, decredibilizarea Parlamentului este de 31 de ani din cauza multora dintre parlamentari”, a afirmat controversata avocată.

Reamintim că Şoşoacă refuză să poarte mască de protecţie şi a evitat, până acum, orice amendă sau dosar vizând zădărnicirea combaterii bolilor prezentând o adeverinţa medicală. DSP a transmis însă că această adeverinţă nu ar fi valabil emisă conform Ordinului 874/2020. În consecinţă, poliţiştii vor stabili dacă se impune deschiderea unui dosar penal şi luarea vreunei măsuri în cazul lui Şoşoacă, au menţionat, pentru G4media, surse din Poliţie.

„I-am solicitat să poarte mască, lucru cu privire la care s-a conformat şi, pe durata şedinţei, până când a venit răspunsul, a purtat masca de protecţie. A purtat şi ulterior, pentru că răspunsul pe care i l-am înmânat personal, primit din partea DSP Bucureşti, atestă că emitentul nu este emitentul legal al unei astfel de adeverinţe, cu privire la efectul exceptării măştii, întrucât nu medicul de familie este cel competent să excepteze o persoană, pe baza adeverinţei, de la purtarea măştii, ci medicul de medicină a muncii din cadrul Senatului. Acela este medicul care, pe baza recomandărilor medicului specialist, va stabili dacă acel diagnostic stabilit de medicul de familie, identificat numeric codat, corespunde categoriei de boli care ar afecta capacitatea de oxigenare”, a explicat Iulia Scântei, şefa Comisiei de validare din Senat.

După ce autorităţile sanitare au stabilit că adeverinţa pe care o prezentase pentru nepurtarea măştii este neconformă, Şoşoacă s-a prezentat la Parlament cu un tip de "mască" din plastic transparent, care se sprijină de bărbie şi stă în dreptul gurii şi nasului ca un paravan, fiind complet diferită de măştile clasice din material textil.

În acest context, preşedintele Senatului, Anca Dragu, a cerut verificarea măştii de protecţie purtată de Şoşoacă.

„Am cerut o analiză la comisia de specialitate şi la Direcţia de Sănătate Publică dacă tipul de mască purtat de doamna Şoşoacă este conform. Regula este pentru toată lumea. [...] Mă voi asigura că legea va fi aplicată”, a declarat, joi, şefa Senatului, adăugând că încrederea populaţiei în instituţia Parlamentului este foarte scăzută şi din cauza percepţiei că aleşii nu respectă regulile pe care le fac.

Senatoarea AUR s-a remarcat prin discursurile sale agresive la adresa clasei politice şi a măsurilor sanitare instituite de autorităţi în vederea combaterii epidemiei de SARS-cov-2. De altfel, Şoşoacă a participat la prima şedinţă a forului legislativ fără a purta mască, iar, la finalul discuţiilor purtate de reprezentanţii AUR la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis, senatoarea şi-a dat jos masca de protecţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne