Criza din coaliţie, la apogeu. Cîţu, mişcare şoc. L-a revocat pe Stelian Ion

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Facebook / guv.ro)

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri seară, pe fundalul scandalului declanşat de refuzul USR-PLUS de a accepta adoptarea în forţă a controversatului PNDL 3, că l-a revocat din funcţie pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion. În alocuţiunea sa, premierul l-a acuzat pe Stelian Ion că blochează dezvoltarea României.

Acuzaţiile lui Cîţu au venit în condiţiile în care Ministerul Justiţiei nu a dat aviz OUG-ului pentru adoptarea PNDL 3 (programul "Anghel Saligny"), ministrul susţinând că documentul original nu a ajuns la Ministerul său şi că nu poate fi avizat fără o analiză atentă.

"Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţia de ministru al Justiţiei a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniştri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care din nefericire nu a reuşit să se impună în coaliţie, nu a reuşit să îşi ducă la bun sfârşit proiectele. Un exemplu este desfiinţarea Secţiei Speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desfiinţată.

A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu eşti de acord să dezvolţi comunităţile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie şantajat. Am informat liderii coaliţiei despre această demitere, nu mai accept pe nimeni în Guvern care să şantajeze, pe nimeni care să nu înţeleagă că noi aici nu vorbim despre primari, noi vorbim despre comunităţi şi despre interesul cetăţenilor. România trebuie dezvoltată! Doar pentru că colegii noşti de coaliţie de la USR-PLUS nu au mulţi primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit. Îmi asum această decizie", a declarat Cîţu.

"Biroul Politic al PNL a asumat acest proiect de investiţii care nu este PNDL 3, este un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare şi gaz. Este un simbol al modernizării României după 30 de ani. Am trimis preşedintelui documentul cu revocarea, voi propune un ministru interimar care va înţelege prioritatea zero a investiţiilor în România. Îmi doresc ca partenerii noştri de coaliţie USR-PLUS să aibă înţelegerea, responsabilitatea, să nu aleagă ieşirea de la guvernare aşa cum comunică de azi dimineaţă pe diverse canale. Această coaliţie este datoare să livreze reforme pentru români. Vă asigur că această guvernare continuă şi că vom depăşi şi acest moment pentru că interesul public, al românilor, este mai presus decât interesul unui om politic", a mai adăugat premierul.

Reamintim că cei de la USR-PLUS au criticat dur programul "Anghel Saligny", susţinând că acesta este un nou PNDL (program promovat de Liviu Dragnea) prin care vor fi alimentaţi baronii locali. Criticii premierului au acuzat că acesta forţează adoptarea programului Saligny pentru a-şi cumpăra bunăvoinţa aleşilor locali în prag de congres la care se alege şeful partidului. Practic, un fel de mită pentru alegerea lui. Pe de altă parte, Cîţu susţine că acest program va dezvolta ţara şi astăzi a încercat introducerea lui pe ordinea suplimentară a şedinţei Guvernului. Miniştrii USR-PLUS s-au opus, şedinţa a fost amânată iar deznodământul a fost, finalmente, revocarea lui Stelian Ion, un gest de forţă în condiţiile în care Barna şi Cioloş au avertizat că iau în calcul toate opţiunile dacă solicitările formaţiunii nu sunt respectate, printre opţiuni numărându-se inclusiv ieşirea de la guvernare sau moţiunea de cenzură.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne