Contabilii cer abrogarea Ordonanţei privind e-TVA: „Asfixiază antreprenorii, profesioniştii contabili şi inovaţia”

Coalitia Antisaracie a cucerit Palatul Victoria (Facebook.com/Cristian Ghinea)
Ana Ion
24.06.2024

Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) cere abrogarea Ordonantei de Urgenţă privind e-TVA-ul publicată vinerea trecută în Monitorul Oficial şi iniţierea unui dialog real pentru identificarea de soluţii la problemele fiscale.

OUG 70/2024 care prevede procedura pentru e-TVA a fost adoptată în doar două zile de la prezentare, fără a avea parte de o dezbatere publică reală, acuză cei de la CECCAR. Reprezentanţii organizaţiei critică şi proiectul vizând codurile QR pentru case de marcat însă cea mai criticată OUG e cea privind e-TVA.

Redăm postarea CECCAR

"Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) cere abrogarea Ordonanţelor de Urgenţă publicate vinerea trecută în Monitorul Oficial şi iniţierea unui dialog real pentru identificarea de soluţii la problemele fiscale care contează.

Marele circ fiscal românesc, unde funcţionarii de stat se joacă de-a v-aţi ascunselea cu responsabilităţile lor (transferându-le tocmai contribuabililor, adică celor cale le finanţează şi salariile), în timp ce mediul de afaceri este tratat ca un personaj principal suspect, într-o piesă intitulată „Toţi sunt evazionişti”.

Nu putem identifica adevăraţii evazionişti? Nicio problemă: mai bine presupunem că sunt toţi! Facem reguli mai aspre pentru toţi, ca să nu mai scape nimeni.

Nici nu mai contează că sistemul informatic abia funcţionează, important este că regulile sunt acolo, „sculptate” în „piatra digitală” a ministerului.
Acest circ birocratic se vrea a fi soluţia pentru a umple vistieria statului, dar asfixiază antreprenorii, profesioniştii contabili şi inovaţia.

România nu are nevoie doar de instrumente digitale, ci de o mentalitate digitală la conducerea executivă a autorităţii care elaborează legislaţia fiscală."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor