Consilier în Ministerul Dezvoltării, reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită

Directia Nationala Anticoruptie - DNA
Directia Nationala Anticoruptie - DNA (Epoch Times România)

Dinu Viorel, consilier în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a fost reţinut, miercuri, pentru 24 de ore, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, pentru luare de mită.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2020, inculpatul Dinu Viorel, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la administratorul unei societăţi comerciale, un autoturism de lux, în valoare de aproximativ 80.000 de euro.

Folosul necuvenit menţionat mai sus, ar fi fost pretins şi primit de inculpat pentru a nu constata nereguli ce ar fi atras sancţiuni, inclusiv suspendarea contractelor pe care una dintre societăţile comerciale administrate de omul de afaceri le avea încheiate cu două primării din ţară. Aceste contracte de execuţie lucrări erau finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (P.N.D.L.).

De asemenea, lui Dinu Viorel i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În cauză se desfăşoară în continuare acte de urmărire penală.

“Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis DNA într-un comunicat.