Condamnarea lui Mario Iorgulescu anulată, a decis un complet din care face parte Lia Savonea

Mario Iorgulescu si tatal sau
Andrei Popescu
20.06.2024

Condamnarea la 13 ani şi 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu, pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi a drogurilor, a fost anulată.

Din completul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a luat această decizie, a făcut parte şi fosta şefă a Consiliului Superior al Magistraturii Lia Savonea, relatează PRESShub.

Drept urmare, procesul fiului lui Gino Iorgulescu va fi rejudecat.

Mario Iorgulescu este în prezent în Italia, de unde continuă să susţină că este nevinovat, în timp ce în ţară se încearcă “albirea” lui.

Mai exact, Iorgulescu senior a încercat să acrediteze ideea că bărbatul ucis de Mario este de vină pentru ce s-a întâmplat. Şeful LPF a mers până la a acuza că victima accidentului produs de fiul său era drogată şi, în plus, făcea parte dintr-un clan de interlopi, clan care includea şi “vrăjitoare”.

Totodată, avocaţii lui Mario Iorgulescu au încercat să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că acesta are leziuni cerebrale încă din copilărie şi nu înţelege ce se întâmplă la proces.

Reamintim că în seara zilei de 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu participa la o petrecere dată de familia unei prietene în satul Gulia, comuna Tărtăşeşti, unde a consumat alcool. La un moment dat, a aflat că fosta sa iubită, de care tocmai se despărţise, se afla într-un club din Parcul Herăstrău. Martorii au relatat că tânărul s-a certat continuu la telefon cu fosta iubită, era nervos şi ţipa, însă i-a promis gazdei că nu se va urca la volan în starea în care se afla.

Însă, la terminarea petrecerii, în jurul orei 2,50, pe fondul unei crize de gelozie şi într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l şi fiind sub influenţa cocainei, el s-a urcat în maşina sa, un Aston Martin model DBS, şi a plecat spre Capitală.

A intrat în Bucureşti prin Chitila, circulând cu viteze cuprinse între 140 km/h şi 164 km/h (momente surprinse de camerele video de pe traseu), în intersecţia dintre Şoseaua Chitilei şi strada Teodor Neagoe, a pătruns pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h, după care a accelerat până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I. Ulterior, a urcat cu maşina pe un scuar, apăsând la maximum pedala de acceleraţie, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală, la viteza de 143 km/h, cu un autoturism condus de un bărbat, care a decedat pe loc.

Un martor al accidentului a povestit în instanţă scene oribile de la locul coliziunii, şoferul din cealaltă maşină fiind găsit aruncat pe jos.

La câteva zile după accident, Mario Iorgulescu a fost transferat de către familie în Italia, cu un avion privat, şi internat într-o clinică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor