Compasiune: O femeie adoptă copilul fostei partenere a soţului ei. Nu vrea ca acesta să ajungă într-un centru de plasament

Ca şi cum ar fi fost un semn de la Dumnezeu, de multe ori visa la un copil cu părul blond şi ochi albaştri, chiar înainte de a afla despre existenţa copilului.
Foto: (Prin amabilitatea lui Christie Werts)
Louise Chambers
05.02.2024

O femeie care a crescut în centre de plasament a adoptat copilul fostei soţii a soţului ei - un act de imensă bunătate, deoarece nu dorea ca acesta să ajungă în sistemul de plasament.

Ea povesteşte că deseori visa că are un copil blond cu ochi albaştri chiar înainte de a afla despre existenţa acestuia, acest lucru fiind considerat un semn de la Dumnezeu.

Christie Werts, născută în California, în vârstă de 48 de ani, s-a căsătorit cu Wesley Werts, în vârstă de 45 de ani, în 2018. Amândoi au copii din căsătoriile lor anterioare: aceasta are un fiu de 15 ani, Vance, şi o fiică de 21 de ani, Megan, pe când domnul Werts îl are pe Austin, în vârstă de 14 ani, şi pe Dakota, în vârstă de 10 ani. În luna ianuarie a acestui an, după un proces care a durat 16 luni, l-au adoptat pe bebeluşul Levi - unul dintre copiii fostei soţii a domnului Werts, un copil care, din nefericire, fusese expus la droguri de când se afla în pântecele mamei sale.

În prezent, familia extinsă a cuplului trăieşte împreună în Ohio.

"Personal, deorece eu cred în Divinitate, am simţit că a fost un plan al lui Dumnezeu începând cu visele", a declarat Christie Werts pentru The Epoch Times. "Întotdeauna am ştiut că Dumnezeu este real şi că El lucrează în vieţile noastre. Dar atunci când eşti martor la ceva la care visezi, pe care Dumnezeu ţi l-a plantat în inimă şi apoi se transformă în realitate, credinţa mea devine şi mai puternică.

"Uneori îi spun soţului meu: 'Nu este o minune că eu sunt din California, iar tu eşti de aici (Ohio), iar acum trăim la o fermă şi avem acest copil care nu este al nostru?' Ştii, este o minune cum lucrează Dumnezeu şi cum pune la cale un plan."

"Ar trebui să-l luăm"

Fosta soţie a lui Wesley Werts a fost dependentă de droguri, ceea ce l-a determinat pe Wesley să dorească, iar apoi să câştige custodia copiilor lui - Austin şi Dakota. Cuplul a divorţat în 2015. "Ea avea în total şase copii", a spus doamna Werts, "doi cu soţul meu, iar ceilalaţi au avut fiecare un tată diferit".

Dar apoi, în 2021, soţii Werts au aflat că fosta soţie a lui Wesley Werts aştepta din nou un copil şi era însărcinată în 33 de săptămâni; sora ei îi sunase de la spital, deoarece mama însărcinată încă se droga şi era foarte bolnavă, având COVID-19. Nu era nimeni care să aibă grijă de copil.

"I-am spus soţului meu: 'Ar trebui să-l luăm'", a spus Christie Werts. "Nu ştiam rasa, nu ştiam sexul, nu ştiam nimic - ştiam doar că vrem să luăm acest copil. Simţeam că ar fi mai bine să fie cu fraţii şi surorile lui, în loc să ajungă în sistem. Îl iubeam deja pe acest copil".

"A fost un moment foarte greu, în special ca femeie, să ştiu că această mamă biologică a avut această luptă cu dependenţa de droguri. Ea a avut un loc special în rugăciunile mele ... şi încercam să găsim o modalitate de a fi alături de acest copil."

Bebeluşul Levi s-a născut pe 23 august 2021, după ce mama lui a fost supusă unei intervenţii la 33 de săptămâni de sarcină. Ea a decedat după patru zile în urma unui accident vascular cerebral cauzat de un cheag de sânge.

Bebeluşul Levi. (Prin amabilitatea lui Christie Werts)
Bebeluşul Levi. (Prin amabilitatea lui Christie Werts)

Bebeluşul din Ohio

Soţii Werts au contactat Serviciile de protecţie a copilului, care le-au spus că Levi nu poate părăsi statul Texas, deoarece are un tată biologic. În situaţia în care cuplul dorea ca bebeluşul să rămână în afara sistemului de îngrijire, ar fi trebuit să se mute în Texas şi să devină părinţi adoptivi.

Sora mamei biologice a lui Levi a fost prima care a vizitat Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală, de unde le-a trimis familiei Werts videoclipuri. Doamna Werts a luat avionul şi a ajuns în Texas cu câteva zile înainte ca Levi să fie externat din spital. Un asistent social i-a spus că bebeluşul a avut unele simptome de sevraj din cauza expunerii la droguri în prima săptămână, dar "nu au fost foarte grave".

Foto: (Prin amabilitatea lui Christie Werts)
Foto: (Prin amabilitatea lui Christie Werts)

"Nu era conectat la niciun fel de aparat de respiraţie, doar la un tub de alimentare", îşi aminteşte doamna Werts. "Avea circa 2 kilograme când s-a născut. Am fost într-adevăr şocată când am vazut cât de mic era... A fost momentul în care, în sfârşit, am reuşit să îl ţin în braţe şi să mă uit la el. Atunci am izbucnit în lacrimi."

Levi era cunoscut ca "bebeluşul din Ohio" în Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală, deoarece doamna Werts era trecută ca fiind cea care avea grijă de el, iar mama sa biologică nu îi dăduse un nume. Totuşi, mama îi trecuse numele de familie ca fiind "Werts", deşi nu luase niciodată numele fostului ei soţ.

Christie Werts a declarat: "Cred că ştia că s-ar putea să nu supravieţuiască, aşa că, dacă i-a pus numele de familie "Werts", poate că acesta ar fi un semn pentru soţul meu să ia copilul".

Soţii Werts şi-au vândut casa din Ohio, iar doamna Werts, care lucrează în domeniul informaticii, s-a mutat cu cei trei copii mai mici ai cuplului în Texas. Domnul Werts a trebuit să lucreze în afara statului ca macaragiu, aşa că soţia lui a depus eforturi suplimentare pentru a-i ajuta pe copiii lor să se adapteze la schimbările în ceea ce priveşte căminul lor.

Familia a început apoi procesul minuţios de înregistrare ca părinţi "de plasament în vederea adopţiei", incluzând 60 de ore de cursuri, verificări la domiciliu şi amenajări ale casei, sperând că nimic nu va complica procesul.

Foto: (Prin amabilitatea lui Christie Werts)
Foto: (Prin amabilitatea lui Christie Werts)

Foto: (Prin amabilitatea lui Christie Werts)
Foto: (Prin amabilitatea lui Christie Werts)

"Nu am putut să-l adoptăm până când drepturile tatălui [biologic] nu au fost anulate", a declarat doamna Werts. "Ne-am asumat acest risc de a ne muta, ştiind că exista posibilitatea ca tatăl [biologic] să obţină drepturile sau ca un alt membru al familiei să se prezinte şi să treacă de [verificarea] antecedentelor... în adâncul inimii noastre, eram deja îndrăgostiţi de acest copil."

Doamna Werts se temea, de asemenea, că propriul ei trecut, ca un copil crescut în plasament, îi va îngreuna şansele. "Oare se vor uita la mine şi vor spune: «Oh, probabil că are probleme pentru că a fost un copil în plasament?»", a spus ea, adăugând: «Dar pe măsură ce am trecut prin acest proces şi am învăţat că ei vor doar pe cineva care să îi dea siguranţă şi să îl iubească ... dacă a fost ceva, a fost în avantajul meu»."

Soţii Werts s-au mutat înapoi în Ohio la jumătatea lunii decembrie 2022, după ce au găsit un proprietar care i-a sprijinit în călătoria lor pentru adopţie şi le-a oferit o opţiune de închiriere pe şase luni a unei ferme. După ce au depăşit toate obstacolele, l-au adoptat oficial pe Levi, în vârstă de 17 luni, printr-o procedură judiciară, la 24 ianuarie 2023.

Împlinire

Foto: (Prin amabilitatea lui Christie Werts)
Foto: (Prin amabilitatea lui Christie Werts)

"Cred că Levi a fost acea parte din familia noastră care ne-a apropiat şi mai mult", a spus Christie Werts. "Nu mă simt un erou, am făcut ce era corect; îmi iubesc copiii vitregi, pur şi simplu totul s-a legat. L-am ascultat pe Dumnezeu. Este destul de amuzant faptul că Levi arată exact ca mine! Nimeni nu crede că nu este al meu".

Bebeluşul Levi a început să se dezvolte bine în casa familiei sale adoptive, care a urmărit îndeaproape creşterea lui şi orice efecte care ar fi putut proveni din expunerea la droguri.

Astăzi, soţii Wertses trăiesc într-o fermă imensă cu cai, raţe şi găini. Levi este "foarte apropiat" de fraţii săi şi nu este interesat de dispozitive tehnologice, spre deosebire de mulţi copii mici de vârsta lui.

"Vrea doar să iasă afară şi să se joace", a spus mama sa. "Probabil că este mai deştept decât erau ceilalţi la această vârstă, pentru că are tot timpul copii mai mari în jurul lui. Poate să spună toate literele A-B-C, învaţă culorile; este foarte frumos să vezi cum creierul lui înţelege lucrurile."

Foto: (Prin amabilitatea lui Christie Werts)
Foto: (Prin amabilitatea lui Christie Werts)

Într-o zi, văzându-l pe Levi "distrându-se de minune în timp ce se juca cu soţul ei" , Chirstie Werts a decis să împărtăşească pe reţelele de socializare povestea unică de adopţie a familiei sale.

"M-am gândit că dacă oamenii ar cunoaşte povestea noastră, ar fi cu adevărat surprinşi", a spus ea. "Povestea noastră este despre familie şi despre a face ce este bine pentru copii."

"Sper că, în viitor, ar putea exista programe care să ajute femeile care suferă de dependenţă atunci când sunt însărcinate... să arate compasiune şi să facă alegeri care sunt corecte, chiar dacă asta înseamnă să muncească."

Soţii Werts plănuiesc să îi povestească lui Levi despre mama sa biologică şi despre adopţie de îndată ce va fi suficient de mare pentru a înţelege că a fost iubit de la bun început, avându-i alături pe fraţii săi vitregi, Austin şi Dakota.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor