Coleg cu Toader la Drept: Ce-a fost acest jalnic spectacol? Nici măcar la prezumţioşii stalinişti nu s-a mai văzut asta

Un profesor de la Facultatea de Drept din Iaşi, coleg cu Tudorel Toader şi fost judecător de profesie, a avut o reacţie extrem de dură după ce ministrul Justiţiei a cerut revocarea şefei DNA în urma unui veritabil "rechizitoriu" care conţinea 20 de puncte.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Nici unul dintre cele 20 de puncte ale raportului prezentat de ministrul Justiţiei, în urma căruia a solicitat revocarea şefei DNA, nu are susţinere juridică sau raţională, a atras atenţia, într-o postare pe pagina sa de socializare, profesorul Valerius Ciucă, coleg la Facultatea de Drept din Iaşi cu Tudorel Toader.

"În anii '50, interpretările juridice se făceau prin intermediul autorităţilor legale şi judiciare sovietice. Astăzi, aberaţiile juridice sunt acreditate prin interpretări paraconstituţionale pe care nici măcar Curtea Constituţională nu poate să şi le asume într-un mod decontextulist. Cu alte cuvinte, fără caz, nu există soluţie... Cine promovează soluţia înaintea cazului, se pare, forţează dreptul... Ce-a fost asta? Ce-a fost acest jalnic spectacol? Cum poţi tu, Românie, să suporţi asemenea nenorocire? Totul este deconcertant. În afara oricărei ordini legale sau constituţionale, cineva ne povesteşte despre ce-ar fi trebuit să se întâmple dar nu s-a întâmplat...", a declarat Valerius Ciucă.

În opinia profesorului, nici o umbră de instituţie nu a fost prezentă la această povestire.

"Instituţiile s-au ascuns pentru a asculta vocea unei ectoplasme judiciare fără nici cea mai mică competenţă în materie de jurisdicţie. România nu este ţara şaradelor; nu ne jucăm cu competenţele ei instituţionale şi nu facem din acestea platforme de părelnice opinii. Dacă, cineva îşi permite să batjocorească această naţie şi să relativizeze acest stat cu instituţiile sale sobre şi constituţionale, înseamnă că peste 20 de milioane de români nu se regăsesc pe teritoriul pe care antecesorii lor serioşi i l-au rezervat... Nici cele mai elucubrante gânduri ale noastre nu pot fi "gazde" ale acestor stupefacţii", a precizat Valerius Ciucă.

Potrivit profesorului, nici unul dintre cele 20 de puncte nu are susţinere juridică sau raţională.

"Oricare dintre pricinile prezumţioase este obiect de judecată. Cum este posibil ca factorul politic să-şi permită a judeca? Unde s-a mai întâmplat asemenea absurditate fără a fi catalogată ca gravă ingerinţă în actul de justiţie? Justiţie înainte de justiţie? Unde s-a mai întâmplat asta? Nici măcar la prezumţioşii stalinişti... Este de-a dreptul siderant să văd la "oameni ai instituţiilor" conduită lipsită de minimă iniţiere instituţională... Să te înflăcărezi în faţa proclamaţiilor media este meritoriu. Înseamnă că sufletul tău este, încă, vibratil. Dar, să rămâi pasiv la iraţionalitatea pură a celor care trebuie să întruchipeze sufletul statalităţii, este ca şi cum ai fi catatonic la scena uciderii familiei tale... Iar asta nu mai este glumă...", a afirmat Valerius Ciucă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne