Coaliţia la guvernare în picaj. PNL detronat cu procente bune de PSD, AUR peste USR-PLUS

George Simion
George Simion (Epoch Times România)

Un sondaj realizat de INSCOP arată că, luna trecută, PSD a fost pe primul loc în preferinţele electoratului, fiind cu aproape peste patru procente peste PNL. Mai mult, surprinzător sau nu, AUR este peste USR-PLUS în respectivul sondaj.

Concret, sondajul care urmăreşte evoluţia votului în perioada mai 2019 – iunie 2021, arată următoarele cifre: PSD 30,2%, PNL 26,6%, AUR 14,2 la sută iar USR PLUS 13,2 %.

Sondaj
Sondaj (Facebook)

”Evoluţia votului politic în ultimii doi ani: mai 2019 - iunie 2021.

În mod normal, în primele 6-12 luni după preluarea guvernării, partidele aflate la putere ar fi trebuit să aibă scoruri semnificativ mai mari decât cele obţinute în alegeri. Situaţia este însă diferită, partidele aflate la putere având o intenţie de vot similară sau chiar sub votul de la alegerile din urmă cu 7 luni. Explicaţiile sunt mai multe de la climatul de neîncredere determinat de pandemie, până la sincopele activităţii guvernamentale.", scrie, pe Facebook sociologul Remus Ştefureasc, directorul Inscop Research.

Datele au fost culese în perioada 1 -15 iunie 2021, metoda de cercetare fiind interviu prin intermediul chestionarului.

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului multistadial stratificat fiind de 1100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,95 %, la un grad de încredere de 95%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne