Cîţu, reacţie după protestele antivaccinare: Nu există niciun proiect pe masa Guvernului de vaccinare obligatorie

Florin Citu - gov.ro
Florin Citu - gov.ro (Epoch Times România)

Premierul Florin Cîţu a transmis luni, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că nu a spus vreodată că vaccinarea va fi obligatorie. Reacţia vine după protestul din faţa Parlamentului, la care au participat peste o mie de persoane.

Întrebat ce mesaj transmite celor peste 1200 de persoane care au protestat duminică după-amiază, în Parcul Izvor din Bucureşti, împotriva vaccinării obligatorii pentru prevenirea răspândirii COVID-19, Cîţu a replicat:

„Mesajul era foarte clar şi chiar persoanele respective au spus că sunt pentru vaccinare doar că nu vor vaccinarea obligatorie şi niciodată nu am spus că vaccinarea va fi obligatorie. Nu există niciun proiect pe masa Guvernului de vaccinare obligatorie. Foarte bun mesajul celor 1.000 de persoane care susţin vaccinarea deci mergem în direcţia corectă”.

Precizăm că cei 1200 de protestatari menţionaţi s-au declarat împotriva instituirii unui ”paşaport de vaccinare”. Cei mai mulţi dintre participanţii la miting nu au purtat mască de protecţie în timpul evenimentului şi nici nu au respectat distanţarea socială.

Protestul a început în jurul orei 15:00, în faţa Parlamentului, iar întâlnirea a fost organizată pe reţelele de socializare. Participanţii au afişat pancarte cu mesaje anti-vaccin şi steaguri tricolore.

„Mitingul nu este unul politic, deşi cunoaştem persoane care se suie deja cu picioarele pe această temă făcând presiuni asupra organizatorilor. De trei ani organizăm apolitic aceste mitinguri”, se arată în anunţul postat pe reţele sociale.

Cu toate că mitingul a fost declarat unul apolitic, la eveniment au luat parte şi cofondatorii Alianţei pentru Unirea Românilor, Claudiu Târziu şi George Simion.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne