Cîţu propune relaxări ale restricţiilor pentru Paştele ortodox

Florin Citu - gov.ro
Florin Citu - gov.ro (Epoch Times România)

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, că va transmite Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă o serie de propuneri pentru noaptea de Înviere. Mai exact, circulaţia să fie permisă până la ora 5:00 iar magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paşte.

“Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU:

- pentru cei care vor merge la slujba de Paşte, circulaţia pe timpul nopţii să fie permisă până la ora 5:00;

- magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paşte;

- staţiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact aşa cum sunt acum staţiunile de la munte)”, a precizat Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

Anunţul premierului vine în contextul în care, potrivit noilor restricţii adoptate recent de Guvern, în localităţile unde rata de infectare a trecut de 4 la mia de locuitori, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică magazinele se vor închide la ora 18.00 şi circulaţia va fi restricţionată începând cu ora 20.00. Dacă rata depăşeşte 7,5 la mia de locuitori, atunci aceste restricţii vor fi aplicate pe durata întregii săptămâni.

Noile măsuri au generat aglomerări şi cozi uriaşe în magazine şi benzinării în aceste zile, dar şi proteste stradale anti-restricţii în zeci de oraşe din ţară.