Cîţu: Premieră în politica românească. Viorica Dăncilă şi Teodorovici vor fi anchetaţi

Florin Citu
Florin Citu (Epoch Times România)

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, a anunţat, miercuri, constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care vizează execuţia şi rectificările bugetare. Principalii politicieni vizaţi sunt premierul Viorica Dăncilă şi şeful Finanţelor, Eugen Teodorovici.

"Viorica şi Orlando anchetaţi. Premiera în politica românească. Am anunţat ]N PREMIERĂ constituirea comisiei de anchetă la Senat privind execuţia şi rectificările bugetare. Este o premieră pentru că de comisie sunt vizaţi direct cei care au falsificat datele execuţiei şi rectificărilor bugetare. Mă refer la preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, şi preşedintele executiv PSD, Orlando. Am verificat şi paşaportul diplomatic al lui Orlando de la ruşi nu-l salvează. (Asta în cazul în care vrea să fugă la ruşi). Sper că această comisie să redacteze rapid raportul pentru a arăta tuturor că acuzaţiile pe care mi le aduc sunt false. Raportul comisiei va merge la procuratură care vă spun sigur că va solicita urmărire penală împotriva Vioricăi şi a lui Orlando. P.S. Dacă comisia ieşea mai repede, Viorica şi Orlando aveau interzis în SUA", a declarat Cîţu, pe Facebook.

Anterior, într-o conferinţă de presă la Parlament, liderul PNL a explicat că cei de la Comisia Europeană au descoperit probleme cu execuţia bugetară pentru anul trecut.

"La rectificarea bugetară v-am arătat că au fost date falsificate. ALDE, întâi, şi apoi cei de la Pro România, au confirmat aceste informaţii. Astăzi, vreau să vă anunţ că avem toate documentele necesare şi semnăturile pentru a începe comisie de anchetă la Senat împotriva conducerii PSD - Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici - pe execuţiile bugetare de anul trecut, rectificarea bugetară de anul trecut şi rectificarea de anul acesta, pentru falsificare de date, prezentare de informaţii false în spaţiul public. Mesajul pentru cei doi este următorul: chiar dacă ei cred că sunt… şi vor scapa pentru că au şi-au impus acele exonerări în Ordonanţa 114, îi avertizez că nu e adevărat pentru că, în conformitate cu legea responsabilităţii ministeriale, ceea ce au făcut este pasibil de puşcărie până la 6 ani. La fel pentru Eugen Teodorovici, dacă el crede că imunitatea pe care şi-a luat-o fiind guvernator în Banca Rusiei… nu îl ajută nici acest lucru", a transmis Cîţu.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne