Cîţu, despre proteste: Îi înţeleg pe români că au obosit, toţi am obosit. Ne luptăm cu pandemia de un an de zile

Premierul Florin Cîţu
Premierul Florin Cîţu (Facebook - Guvernul României)

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă că îi înţelege pe cetăţeni că au obosit după un an de luptă cu pandemia, dar că mai este nevoie de efortul tuturor pentru a depăşi această perioadă.

"Eu îi înţeleg pe români că după un an de zile au obosit. Toţi am obosit. Ne luptăm cu pandemia de un an de zile. Şi am făcut toate eforturile de partea noastră. Am comandat doze de vaccin mai multe decât erau nevoie pentru a ne asigura că, dacă este nevoie, şi anul viitor vom avea acest vaccin. Dacă nu este nevoie vom putea să exportăm pentru că este nevoie să ajutăm şi populaţia din jurul României. Vom face toate eforturile şi sunt gata să stau la masă cu oricine vine cu soluţii pentru a-i ajuta pe români în această perioadă dificilă", a afirmat şeful Executivului.

Declaraţiile premierului vin în contextul în care, duminică noapte, în centrul Capitalei câţiva bucureşteni, fără măşti de protecţie, îşi exprimau refuzul de a respecta restricţiile impuse de autorităţi menite să prevină răspândirea coronavirusului.

Liderul de la Palatul Victoria a afirmat că cetăţenii sunt „liberi să protesteze atâta timp cât nu încalcă legislaţia în vigoare”.

"Eu am spus de fiecare dată - ştiţi foarte bine că sunt liberal -, românii pot să protesteze atâta timp cât nu încalcă legislaţia în vigoare. Dreptul de a avea o opinie în România rămâne, avem opinii diferite, pentru mine este important să continuăm campania de vaccinare să găsim cele mai bune măsuri pentru a-i ajuta pe români", a precizat premierul.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.