Cîţu anunţă posibile tăieri de sporuri în sectorul public: Vrem să eliminăm inechităţile

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Screenshot)

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, la Radio Guerrilla, că, în contextul elaborării bugetului pentru 2021, vor fi analizate toate sporurile din sectorul public pentru a se vedea care dintre ele sunt justificate, adăugând că legea salarizării va fi modificată în acest an pentru a fi eliminate inechităţile.

“Ne uităm la toate sporurile în sectorul public pentru bugetul din 2021 să vedem care dintre ele se justifică sau nu şi ne uităm la tot sistemul de salarizare. În acelaşi timp, pentru 2021, vom veni cu o lege a salarizării care să elimine din inechităţi. Aşa cum a fost făcută, Legea salarizării în 2017 promitea acest lucru. După aceea, au apărut tot felul de excepţii şi, de fapt, ţineţi minte, primul lucru care s-a spus a fost că preşedintele României are cel mai mare salariu şi (...) nu mai este aşa. Au apărut tot felul de excepţii şi trebuie corectate”, a precizat Cîţu, citat de Agerpres, în momentul în care a fost întrebat despre sporurile de 30% acordate angajaţilor din Prefecturi în contextul epidemiei de SARS-CoV-2.

De asemenea, prim-ministrul a mai ţinut să sublinieze că, în cursul acestui an, urmează să fie amendate atât legea pensiilor, cât şi cea a salarizării, avându-se în vedere o serie de principii.

“Vor fi modificate pentru a ţine cont de câteva principii: Legea pensiilor de principiul contributivităţii, Legea salarizării de câteva principii clare pentru a elimina aceste inechităţi din sistemul public”, a adăugat premierul Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne