Circ la Timişoara. USR PLUS cere PNL să îl excludă pe fostul primar Robu. Acesta i-a făcut “lichele” pe câţiva oameni de cultură

Nicolae Robu
Nicolae Robu (facebook.com/Nicolae-Robu)

Grupul consilierilor locali ai USR PLUS cere PNL Timişoara să se delimiteze “fără echivoc” de insultele pe care fostul primar liberal Nicolae Robu le-a adresat unor profesori universitari. Mai exact, într-o postare recentă pe Facebook, Robu i-a descris pe Vasile Popovici, Marcel Tolcea şi Daniel Vighi drept nişte “lichele ahtiate după bani” şi “nulităţi, sub aspect caracterologic”.

“Daniel Vighi, Vasile Popovici, Marcel Tolcea şi Corina Şuteu au făcut cunoscută cultura Timişoarei, respectiv a României, în lume şi au fost, dintotdeauna, repere de verticalitate morală şi de claritate a principiilor democratice, împreună cu mulţi alţi scriitori, eseişti, profesori şi artişti. Primii trei au contribuit la crearea, în Timişoara, a unui spaţiu de dezbatere viu, sunt profund ataşaţi valorilor Revoluţiei şi oraşului, de libertate, progres şi multiculturalitate. Iar Corina Şuteu, fost ministru al Culturii, cea care a demarat procedura de înscriere a sitului Roşia Montană în patrimoniul UNESCO, este unul dintre cei mai performanţi manageri culturali ai României şi suntem mândri că e o susţinătoare a Timişoarei Capitală Culturală”, a precizat USR Timiş într-un comunicat publicat, miercuri seară, pe pagina sa oficială de Facebook.

De asemenea, consilierii USR PLUS au mai transmis că modul în care au fost “defăimaţi” intelectualii este sub “demnitatea acestui oraş care-şi cunoaşte şi drumul şi valorile”.

“PNL Timişoara are datoria să se disocieze public de discursul josnic, sub normele unei comunităţi civilizate, al fostului primar şi să-l excludă din partid”, a conchis organizaţia.

În replică, fostul primar Robu a susţinut, miercuri seara, că are “tăria” să recunoască faptul că ar fi fost mai “elegant” din partea sa să nu îşi exprime public concluziile “triste” referitoare la cei trei intelectuali, atribuind eroarea pe seama faptului că este şi el doar un om.

“CLARIFICĂRI. Din respect pentru cei mai mulţi dintre cei ce au criticat spusele mele cu privire la d-nii Vasile Popovici, Marcel Tolcea şi Daniel Vighi, dar şi pentru dv, urmăritorii care nu aţi reacţionat -fani şi dezavuatori, deopotrivă-, ţin să fac următoarele clarificări, pe care, de altfel, le-am inserat cu câteva ore în urmă şi în postarea acuzatoare iniţială:

- Calificarea de către mine a celor trei domni ca nulităţi nu vizează latura lor profesională, ci este aprecierea mea personală de-acum asupra lor, sub aspect pur caracterologic, ca fost relativ apropiat al lor!

- Nu sunt literat şi nu-mi permit să fac aprecieri într-un domeniu în care nu am nicio pretenţie de competenţă!

- Ba mai mult, ţin să menţionez că din moment ce toţi trei au titlul de Profesor Universitar, eu chiar presupun că au o operă profesională pe măsură!

- Toată istoria omenirii şi cred eu că experienţa de viaţă a fiecăruia dintre noi -în orice caz: a mea, da- ne arată că între caracter şi capacitate intelectuală, talent într-un domeniu sau altul etc. nu există nicio legătură!”, se mai arată în mesajul fostului primar Robu, postat pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Robu a încercat să îşi justifice atacul iniţial, precizând următoarele:

“Dând, întâmplător, peste acel sms de ameninţare, pe care l-am primit după miezul nopţii din partea d-lui Vasile Popovici - om care până nu cu mult înainte de a mi-l trimite, poza mieros în super prieten, adresându-mi-se cu ‘Dragă Nicu’, ‘Te sărut’ etc. -, m-am încărcat negativ excesiv şi am răbufnit! Vedeţi sms-ul cu pricina în postarea mea anterioară”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne